Χωρίς νερό εν μέσω καύσωνα - Αγανακτισμένοι πολίτες της Ιεράπετρας

11:01 π.μ. - Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
11:08 π.μ. - Πέμ, 05/01/2021
Image: Χωρίς νερό εν μέσω καύσωνα - Αγανακτισμένοι πολίτες της Ιεράπετρας

Τι απαντά ο αντιδήμαρχος Κώστας Αστροπεκάκης στον Ηχώ 99,8

Αρκετοί πολίτες της Ιεράπετρας διαμαρτύρονται για την έλλειψη νερού στα σπίτια τους εν μέσω καύσωνα και εκφράζουν την έντονη αγανάκτησή τους για την κατάσταση που επικρατεί ειδικά τις τελευταίες ημέρες.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κώστας Αστροπεκάκης μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ανέφερε ότι το πρόβλημα έγκειται στην μεγάλη πίεση που δέχεται το δίκτυο εξαιτίας της υπερκατανάλωσης που υπάρχει το τελευταίο διάστημα. Δεν γίνονται διακοπές νερού παρά μόνο εάν και εφόσον υπάρχουν σπασίματα οπότε μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά και να επανέλθει το νερό, χρειάζεται κάποιος χρόνος. Χθες είχαμε δυο τέτοιες περιπτώσεις στην οδό Κύπρου και κοντά στο 1ο Γυμνάσιο. Τα συνεργεία της υπηρεσίας ήταν και είναι σε ετοιμότητα και παρεμβαίνουν όπου χρειαστεί. Το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουν οι οικίες που είναι σε ορόφους αφού για να φτάσει το νερό στις βρύσες χρειάζεται περισσότερος χρόνος καθώς η πίεση είναι μειωμένη. Όσοι έχουν ντεπόζιτα δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα.

Επάρκεια σε νερό υπάρχει και μάλιστα υπάρχει ενίσχυση στις δεξαμενές από μια ακόμα γεώτρηση που είναι στην περιοχή της Σαρακίνας η οποία είχε παραχωρηθεί από τον Δήμο στον ΤΟΕΒ και μετά από συνεννόηση με τον ΤΟΕΒ το νερό αυτό θα μεταφέρεται στις δεξαμενές του δήμου. Κατανοούμε την αγανάκτηση των πολιτών που ταλαιπωρούνται θα πρέπει όμως να διευκρινιστεί πως σε καμία περίπτωση δεν δίνεται νερό σε μια περιοχή και αποκλείεται άλλη. Ούτε λειτουργούμε με το σκεπτικό να δώσουμε νερό στα ξενοδοχεία και να το κόψουμε στην πόλη. Νερό υπάρχει. Η επισκεψημότητα στην περιοχή αυτές τις ημέρες έχει αυξηθεί , οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, η ζήτηση μεγάλη και οι υπερκαταναλώσεις είναι εκείνες που «ρίχνουν» την πίεση στο δίκτυο, εξήγησε ο Αστροπεκάκης.

Κάλεσε τέλος τους πολίτες να κάνουν οικονομία και η κατανάλωση να γίνεται με σύνεση έτσι ώστε να περάσει αυτή η δύσκολη περίοδος, επισημαίνοντας ότι με την ολοκλήρωση του σημαντικού έργου στην ύδρευση που είναι σε εξέλιξη και τον νέο αγωγό, ότι δεν θα έχουμε στο μέλλον τέτοια προβλήματα.

Ακούστε εδώ τον κ. Αστροπεκάκη