Ζέρβας: Είμαστε σε πόλεμο – Εισηγήθηκα απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ στη Θεσσαλονίκη

7:42 π.μ. - Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2020
07:11 π.μ. - Δευ, 02/42/2020
Image: Ζέρβας: Είμαστε σε πόλεμο – Εισηγήθηκα απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ στη Θεσσαλονίκη

Την εκτίμηση ότι δεν θα γλιτώσουμε το καθολικό lockdown, εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, προαναγγέλοντας τη λήψη νέων αυστηρότερων μέτρων, όπως απαγόρευση της κυκλοφορίας ακόμη και από τις 8 το βράδυ και απαγόρευση των μετακινήσεων εκτός νομού

Την εκτίμηση ότι δεν θα γλιτώσουμε το καθολικό lockdown, εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, προαναγγέλοντας τη λήψη νέων αυστηρότερων μέτρων, όπως απαγόρευση της κυκλοφορίας ακόμη και από τις 8 το βράδυ και απαγόρευση των μετακινήσεων εκτός νομού.

Υπενθυμίζεται ότι η Θεσσαλονίκη την Κυριακή μέτρησε 449 νέα κρούσματα και το Σάββατο 839.

«Είμαστε σε έναν πόλεμο αυτή τη στιγμή και πρέπει σήμερα να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το κακό. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί, θέλουν χρόνο μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν, ωστόσο δεδομένου του τεράστιου αριθμού κρουσμάτων θα χρειαστεί να πάρουμε και πιο αυστηρά μέτρα. Ήδη έχω εισηγηθεί απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα στις 8-9 το βράδυ, αλλά και απαγόρευση μετακινήσεων μέσα κι έξω από τον νομό. Δεν είναι καθολικού lockdown, το λιανεμπόριο θα είναι ανοιχτό, οι υπηρεσίες ανοιχτές, δε θα απαιτούνται SMS για την κυκλοφορία», δήλωσε ο κ. Ζέρβας στον Σκάι.

Πρόσθεσε ότι στόχος είναι να αποφευχθεί το κλείσιμο της παραλίας, ενώ θέλοντας να περιγράψει τα φαινόμενα συνωστισμού που καταγράφονται κάθε βράδυ στις πλατείες και στους εξωτερικούς χώρους, επισήμανε ότι «καθημερινά μαζεύουμε 3-4 φορές μεγαλύτερες ποσότητες σκουπιδιών στους κοινόχρηστους χώρους».

in.gr