«Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα»: COVID 19 και οι επιπτώσεις στον πρωτογενή τομέα

7:55 π.μ. - Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020
07:04 π.μ. - Τετ, 01/55/2020
Image: «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα»: COVID 19 και οι επιπτώσεις στον πρωτογενή τομέα

Ο πρωτογενής τομέας αλλά και ο κλάδος του εμπορίου και του τουρισμού πλήττονται άμεσα από την επιβολή των μέτρων για την προστασία της διάδοσης του COVID 19

-Από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας ως δημοτική παράταξη, θέτουμε στην πρώτη γραμμή τα θέματα που προκύπτουν και έχουν άμεση σχέση με την συνεχιζόμενη ανάπτυξη και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων του δήμου Ιεράπετρας.

Ο πρωτογενής τομέας αλλά και ο κλάδος του εμπορίου και του τουρισμού πλήττονται άμεσα από την επιβολή των μέτρων για την προστασία της διάδοσης του COVID 19.

Αρχίζει να διαφαίνεται σε πρώτη φάση το άμεσο και ηχηρό πλήγμα στην παραγωγή των πρώιμων κηπευτικών της Ιεράπετρας, με διαστάσεις οι οποίες δεν μπορούν ακόμη να εκτιμηθούν.

Είμαστε σίγουροι ότι ακολουθούν ανάλογες επιπτώσεις στον κλάδο του εμπορίου και του τουρισμού.

Η δημοτική παράταξη ‘’ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ’’ συνεχίζει να παίζει σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για τις επιπτώσεις των μέτρων καθώς και για την καθιέρωση ελαφρύνσεων στους πληγέντες, από την κεντρική πολιτεία. Είμαστε σε απόλυτη συνεργασία με συνεταιριστές, συνδικαλιστές, και φορείς του πρωτογενή τομέα συν-διαμορφώνοντας έτσι προτάσεις που περιμένουμε την εφαρμογή τους τις επόμενες εβδομάδες.

Η πολυεπίπεδη πίεση που ασκείται από πλευράς μας και πάντα σε συνεργασία με τους φορείς, πιστεύουμε ότι σύντομα θα φέρει θετικά αποτελέσματα. Από αυτήν την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας, σεβόμαστε τις προτάσεις των αγροτικών φορέων και των παραγωγών της Ιεράπετρας, μένουμε δίπλα τους, στοχεύουμε για το καλύτερο, στηρίζουμε τις θέσεις τους στα πολιτικά όργανα του Δήμου μας, της Περιφέρειας και της Κυβέρνησης, εκφράζοντας την άποψη μας ακόμη και στις προτάσεις για την σύνταξη τροπολογιών και επερωτήσεων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Τέλος δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους αφανείς ήρωες των ημερών, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των μονάδων υγείας της περιοχής μας, αποδεικνύοντας εμπράκτως την στήριξη μας.

Μένουμε σπίτι, τηρούμε με ευλάβεια τα μετρά προφύλαξης, συμμετέχουμε και ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο.

-Για την δημοτική παράταξη ‘’ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ’’ Ο επικεφαλής

ΠΑΝΤΑΖΗΣ Θ. ΑΡΓΥΡΗΣ