«Οι αγρότες της Κρήτης εξαφανίζονται» - Παρέμβαση του Δημάρχου Ιεράπετρας κατά την επίσκεψη Βορίδη στο Ηράκλειο

12:37 μ.μ. - Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2019
12:12 μ.μ. - Παρ, 06/37/2019
Image: «Οι αγρότες της Κρήτης εξαφανίζονται» - Παρέμβαση του Δημάρχου Ιεράπετρας κατά την επίσκεψη Βορίδη στο Ηράκλειο

Στη σύσκεψη που έλαβε χώρα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου έδωσε το παρόν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης

Στη σύσκεψη που έλαβε χώρα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ώστε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκης Βορίδης να ακούσει τα προβλήματα των παραγωγών της Κρήτης στην ελαιοπαραγωγή και όχι μόνο, έδωσε το παρόν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Καλαντζάκης αφού συμφώνησε με τους προλαλήσαντες για το σημαντικό τρέχον πρόβλημα λόγω του δάκου παρενέβη δηλώνοντας:

«Οι αγρότες της Κρήτης εξαφανίζονται!

Οι λόγοι είναι σαφείς, γνωστοί και συγκεκριμένοι.

Οι μεγάλες φυσικές καταστροφές από θεομηνίες. Τα προβλήματα φυτοπροστασίας από ασθένειες. Η υποστελέχωση των υπηρεσιών από επιστημονικό προσωπικό και η αποκλειστική ενασχόληση του ήδη υπάρχοντος με γραφειοκρατικές διαδικασίες διοικητικών υπαλλήλων και φυσικά η έλλειψη χρηματοδοτήσεων από το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης για μεγάλα έργα.

Πρέπει να δοθεί η δέουσα προσοχή και το παρόν σκηνικό να ανατραπεί το συντομότερο δυνατόν».

Ο Δήμαρχος μίλησε επίσης πιο συγκεκριμένα για την αναγκαιότητα μεγάλων έργων για τους αγρότες στον Δήμο Ιεράπετρας τονίζοντας: «Έχουμε ανάγκη μεγάλα έργα ώστε στην Ιεράπετρα να μη χάνεται ούτε μια σταγόνα νερό.

Ο Δήμος και η Περιφέρεια καταβάλουν τεράστια προσπάθεια για τη στήριξη των αγροτών μας αλλά οι χρηματοδοτήσεις και το προσωπικό δεν επαρκούν για να δώσουμε μόνιμες λύσεις».

Κλείνοντας, ο κ. Καλαντζάκης απευθυνόμενος στον κ. Βορίδη ζήτησε για ακόμα μία φορά την παραχώρηση των ακινήτων της ιδιοκτησίας του ΕΘΙΑΓΕ στον Δήμο για αξιοποίησή τους προς όφελος των αγροτών και δήλωσε: «Ο Δήμος Ιεράπετρας έχει ώριμες μελέτες για απαραίτητα έργα και το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης οφείλει να δώσει την απαραίτητη βαρύτητα και ενδιαφέρον ώστε να προχωρήσει τις διαδικασίες στηρίζοντας τον τόπο μας».