Άναψε φωτιά, προκάλεσε ζημιές στον γείτονα και συνελήφθηκε από την Π.Υ. Ιεράπετρας

07.11.2017 09:11

Μην καίτε φελιζόλ και νάυλον - Yπό προϋποθέσεις η φωτιά στην ύπαιθρο

Μπορεί η αντιπυρική περίοδος να έληξε και αρκετοί πολίτες να σπεύδουν να καίνε τα φυτικά τους και άλλα υπολείμματα όμως θα πρέπει αυτό να γίνεται υπό όρους τονίζει μιλώντας στον Ηχώ Fm 99,8 ο  Επιπυραγός κ. Μανώλης Ροβυθάκης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας. Επισημαίνει ότι θα πρέπει να τηρούνται κάποιες προϋποθέσεις όπως  το να υπάρχει νερό σε κοντινή απόσταση , ο όγκος των υπολειμμάτων να είναι περιορισμένος κ.α. γιατί υπάρχει κίνδυνος για την πρόκληση φωτιάς αλλά και πρόκλησης ζημιών σε γειτονικές περιουσίες. Μάλιστα το σαββατοκύριακο που μας πέρασε έγινε μια σύλληψη ενός ατόμου που από αμέλεια προκάλεσε ζημιές σε περιουσία του γείτονά  του. Για το συγκεκριμένο περιστατικό ενημερώθηκε εισαγγελέας και θα οριστεί τακτική δικάσιμος.
 
Ο κ. Ροβυθάκης εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους προτρέπει να μην καίνε φελιζόλ και νάυλον γιατί οι επιπτώσεις  για την υγεία αλλά και το οικοσύστημα είναι μεγάλες και σοβαρές.  Επίσης διευκρίνισε ότι δεν τους έχει δοθεί κάποια οδηγία περί απαγόρευσης καύσης κλαδιών ελαιοδέντρων ωστόσο συνέστησε  σε όσους καίνε τα κλαδιά να φροντίζουν για την πλήρη κατάσβεση των σωρών για την αποφυγή εκδήλωσης φωτιάς.
Σε ότι αφορά το ανακριτικό έργο  και την προσπάθεια της Πυροσβεστικής υπηρεσίας να αναζητήσει τα αίτια πρόκλησης πυρκαγιών ο κ. Ροβυθάκης σημείωσε ότι για τη φωτιά  στην περιοχή της Ανατολής  υπάρχει κατηγορούμενος   ενώ για την φωτιά που εκδηλώθηκε πάνω από τη Βασιλική στην περιοχή  Άσσαρη γίνεται προκαταρκτική εξέταση.  Τη δικαστική οδό έχουν πάρει και άλλες υποθέσεις όπως αυτή στο Σελάκανο με την πυρκαγιά που είχε σημειωθεί τα προηγούμενα χρόνια. 

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Ροβυθάκη:

 ΕΑΣ Ιεράπετρας-ΚΕΑ: Προσλήψεις εποχιακού προσωπικού Για όσο διάστημα θα διαρκέσει η διαδικασία ...

Ζητείται μάγειρας από το εστιατόριο Brusco Ιεράπετρας Για περισσότερες πληροφορίες δείτε ...

Ζητείται επιστάτης για καλλιέργειες θερμοκηπίων Για περισσότερες πληροφορίες δείτε ...