Ιεράπετρα

Συνάντηση του Δημάρχου Ιεράπετρας με τους προέδρους των ΤΟΕΒ και Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου

#
13.06.2018 19:24

Με θέμα το μεγάλο πρόβλημα της λειψυδρίας

Συνάντηση πραγματοποίησε χθες ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης με τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Παπαδάκη και τον Πρόεδρο του ενιαίου αγροτικού συλλόγου Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Μιχαλάκη, παρουσία των Αντιδημάρχων κ. Μάνου Λουτσέτη και κ. Αργύρη Πανταζή με θέμα το μεγάλο πρόβλημα της λειψυδρίας, ενόψει και της επερχόμενης συνεδρίαση της επιτροπής αγροτικών θεμάτων. 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ λαμβάνοντας υπόψη του τα στοιχεία και τις μετρήσεις κατέθεσε τα συμπεράσματά του για αδυναμία κάλυψης των αρδευτικών αναγκών μέχρι το τέλος της επόμενης καλλιεργητικής περιόδου.
Με τη σειρά του ο πρόεδρος του ενιαίου αγροτικού συλλόγου μετέφερε την ανησυχία των καλλιεργητών και πρότεινε στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ τη διάνοιξη νέων γεωτρήσεων που θα ενισχύσουν άμεσα τον όγκο των υδάτων ώστε να μπορούν να ξεκινήσουν αλλά και να συνεχιστούν οι καλλιέργειες χωρίς προβλήματα.
Παράλληλα, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας αφού συμφώνησε με τις προτάσεις των προέδρων, τόνισε την αναγκαιότητα εξασφάλισης μόνιμων λύσεων για τον Δήμο με την υλοποίηση των έργων που έχει υποσχεθεί η Κυβέρνηση.
Όπως δήλωσε ο κ. Καλαντζάκης:
«Αντιμετωπίζουμε το εντονότερο πρόβλημα λειψυδρίας των τελευταίων δεκαετιών. 
Έχουν πραγματοποιηθεί πολλαπλές συναντήσεις με υπουργούς και βουλευτές αλλά μέχρι τη δεδομένη στιγμή δεν έχει υπάρξει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Θα ζητήσουμε από την Κυβέρνηση σαφές χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών σε σχέση με τα έργα που μας έχει υποσχεθεί όπως την προσαγωγό διώρυγα, το διάφραγμα του Μύρτους, το φράγμα του Αγίου Ιωάννη, την ωρίμανση των μελετών για τα συμπληρωματικά έργα στο φράγμα των Μπραμιανών και τη χρηματοδότησή τους.
Ο Δήμος Ιεράπετρας από τη μεριά του με ένα μεγάλο αριθμό έργων κατασκευής νέων δεξαμενών, συντηρήσεων, επεκτάσεων και εγκαταστάσεων νέων δικτύων άρδευσης προσπαθεί συνεχώς, σε συνεργασία με τους ΤΟΕΒ, να διαχειριστεί με το βέλτιστο τρόπο την ποσότητα νερού που είναι διαθέσιμη.
Σε περίπτωση μη ενεργοποίησης των διαδικασιών από την Κυβέρνηση, αφήνουμε ανοιχτό το ενδεχόμενο για δυναμικές κινητοποιήσεις το επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε να διαμαρτυρηθούμε μαζικά για την αδιαφορία του Κράτους στα αιτήματα του Δήμου για τους αγρότες μας».
 
-->

Σχετικά άρθρα

Κρητικό κύπελλο σκοποβολής στην Ιεράπετρα (CRETA CUP 2019) εγκεκριμένο από τη παγκόσμια ομοσπονδία IPSC

CRETA CUP 2019

Δίνουν αίμα για 7 μηνών βρέφος που έχει άμεση ανάγκη

Μαραθώνιος Ζωής σήμερα και αύριο 23 και 24 Αυγούστου από την Αιμοδοσία ΠΑΓΝΗ

Ζημιά στο κεντρικό δίκτυο ύδρευσης της Ιεράπετρας, απαιτείται προσοχή από τους οδηγούς

Στο ύψος των Ελαιοδεξαμενών

Διθυραμβικές κριτικές για το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας και για την καλλιτεχνική διευθύντρια Ελένη Βλάσση

Με χαμόγελα, χιούμορ και εκπλήξεις η τελετή λήξης του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας.

Γ Γουλιδάκης: Επισκευάζονται οι δρόμοι σε Καλλιθέα. Ανατολή -Μάλλες-Παραδόθηκαν τα γήπεδα

Ο Περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Γουλιδάκης στον ΗΧΏ για τα έργα της Περιφέρειας Κρήτης στην Ιεράπετρα

Κρητικό γλέντι στην πλατεία του κάτω χωρίου για την ολοκλήρωση του Ι. Ναού Αγίου Νεχταρίου

22 Αυγούστου με το συγκρότημα του Νεκτάριου Ατσαλάκη

Ψάχνετε κάποια εκπομπή και δεν την βρίσκατε;

Επικοινωνήστε μαζί μας πατώντας το κουμπί επικοινωνία.