Ρόδος

Ρόδος: Παππούς, μητέρα και θεία ένοχοι για τον βιασμό 7χρονης

#
13.06.2019 12:14

Μια ιστορία που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Ρόδου επανήλθε στο προσκήνιο

Μια ιστορία που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Ρόδου επανήλθε στο προσκήνιο, αφού απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη η αίτηση αναιρέσεως της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου με την οποία είχαν κριθεί ένοχοι για βιασμό από κοινού μιας 7χρονης, η μητέρα, ο παππούς και η θεία της.
 
Ο παππούς ηλικίας 80 ετών, η μητέρα ηλικίας 42 ετών και η θεία ηλικίας 53 ετών, κρίθηκαν συγκεκριμένα ένοχοι για τις πράξεις του βιασμού από κοινού, της αποπλάνησης κατ’ εξακολούθηση και της άμεσης συνέργειας κατ’ εξακολούθηση στην πράξη της αποπλάνησης ανηλίκου σε βάρος του μικρού παιδιού. Στον παππού επεβλήθηκε  συνολική ποινή κάθειρξης 25 ετών στον πρώτο, στην μητέρα του άτυχου κοριτσιού 35 ετών και στη θεία του 25 ετών.
 
 
Η υπόθεση που πάγωσε τη Ρόδο
 
Η υπόθεση έχει ως εξής σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ροδιακής εφημερίδας Δημοκρατική:
 
Ο μηνυτής πατέρας και η κατηγορούμενη μητέρα της 7χρονης είχαν παντρευτεί στις 11 Νοεμβρίου 1995. Από τις 22 Σεπτεμβρίου 2000 τελούσαν σε διάσταση και με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, αφαιρέθηκε η προσωρινή επιμέλεια της ανήλικης από την κατηγορούμενη και ανατέθηκε προσωρινά στον πατέρα με τον οποίο διέμενε στην κατοικία του. Με άλλη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου ρυθμίστηκε το δικαίωμα της προσωπικής επικοινωνίας της κατηγορούμενης μητέρας με την κόρη της. Στο πλαίσιο της επικοινωνίας αυτής η μητέρα φέρεται να πήρε την ανήλικη από την οικία του μηνυτή και να την πήγε στο σπίτι της, όπου βρισκόταν και η δεύτερη κατηγορουμένη, αδελφή της.
 
Αυτό έγινε πριν το Πάσχα του 2003, σε μη ακριβώς προσδιορισμένη ημερομηνία. Εκεί, όπως καταγγέλθηκε, η πρώτη κατηγορουμένη και ενώ η δεύτερη κρατούσε σφιχτά τα χέρια της ανήλικης, την ακινητοποίησε, έπεσε πάνω στην ανήλικη και έβαλε το δάκτυλό της μέσα στο αιδοίο της, προκαλώντας της πόνο και αιμορραγία. Μετά το περιστατικό αυτό η ανήλικη δεν ήθελε να πάει στη μητέρα της. Ούτε όμως και η πρώτη κατηγορουμένη ενδιαφερόταν να πάρει την κόρη της για επικοινωνία.
 
 
 
Τον Νοέμβριο του 2003 η κατηγορουμένη μητέρα πήγε να πάρει την κόρη της για επικοινωνία, αλλά η μικρή αρνήθηκε πεισματικά να πάει μαζί της. Όταν ο μηνυτής ρώτησε την κόρη του γιατί αρνείται να πάει με τη μητέρα της, αυτή του αποκάλυψε όλα όσα είχε ζήσει. Τη ρώτησε γιατί δεν του το είπε αμέσως και η μικρή απάντησε ότι η μητέρα της την απείλησε ότι θα σκοτώσει τον πατέρα της και την ίδια με όπλο.
 
Την ένταση αυτή στη σχέση της κόρης με τη μητέρα της, διαπίστωσε και ψυχολόγος, η οποία περιέγραψε τις ζωγραφιές της μικρής και το περιεχόμενό τους. Όπως είπε η 7χρονη ζωγραφίζει τον εαυτό της και τους γονείς της με μια μπανιέρα από πάνω της. Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, όταν την ρώτησε γι’ αυτό της απάντησε πως είναι βρώμικη και θέλει να πλένεται. Συμπεραίνει από το συγκεκριμένο στοιχείο ότι αυτό πάντα κινεί την υποψία για σεξουαλική παρενόχληση από κάποιον.
 
Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και ισχυρίστηκαν ότι οι καταθέσεις της ανήλικης ήταν αποτέλεσμα επηρεασμού από τον πατέρα και τους γονείς του με τους οποίους υπάρχει μεγάλη ένταση λόγω του χωρισμού. Και ότι με αυτό τον τρόπο πέτυχαν την αφαίρεση της επιμέλειας από τη μητέρα της.
 
 
tnxs.gr


 
-->

Σχετικά άρθρα

Τραγωδία σε τραπέζι: Μία 47χρονη γυναίκα πνίγηκε ενώ έτρωγε

Η μπουκιά της στάθηκε στον λαιμό

Εξαφανίστηκε 17χρονη στο Ηράκλειο

Στιγμές αγωνίας ζει η οικογένεια μιας 17χρονης στο Ηράκλειο τα ίχνη της οποίας χάθηκαν στις 19 Ιουλίου

Μ. Καλαϊτζάκης: Το αποτέλεσμα της δίκης δικαιώνει το θύμα

Ο Μανώλης Καλαϊτζάκης, δικηγόρος του θύματος στη δίκη του χρυσαυγίτη, βιαστή εκπαιδευτικού, μίλησε στον Ηχώ 99,8 για την υπόθεση που συγκλόνισε την Ιεράπετρα

Γυναίκες της Ανταρσύα Ηρακλείου έξω απο τα δικαστήρια για την υπόθεση βιασμού Γεραπετρίτισσας από τον γυμναστή της

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ομάδα Γυναικών Ανταρσύα Ηρακλείου, σχετικά με την υπόθεση βιασμού της 14χρονης τότε μαθήτριας το 2001 στην Ιεράπετρα, από τον καθηγητή της, η οποία εκδικάζεται ξανά σήμερα, 12 Ιουλίου

Εξαφάνιση της 37χρονης Catherine Mowatt από το Σίσι

Εάν γνωρίζετε κάτι επικοινωνήστε με την υπηρεσία Silver Alert, όλο το 24ωρο, στην Εθνική Γραμμή SOS 1065

Μάλια: Ελεύθερος με όρους ο 18χρονος που κατηγορείται για βιασμό συνομήλικής του

Ο ίδιος εμμένει στην αθωότητά του

Ψάχνετε κάποια εκπομπή και δεν την βρίσκατε;

Επικοινωνήστε μαζί μας πατώντας το κουμπί επικοινωνία.