Σχολή Φυσικοθεραπείας: Αρχές Γενάρη ο φάκελος βιωσιμότητας στο υπουργείο σύμφωνα με τον πρύτανη του ΕΛΜΕΠΑ

3:05 μ.μ. - Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019
03:11 μ.μ. - Τρί, 19/05/2019
Image: Σχολή Φυσικοθεραπείας: Αρχές Γενάρη ο φάκελος βιωσιμότητας στο υπουργείο σύμφωνα με τον πρύτανη του ΕΛΜΕΠΑ

Τι δήλωσε ο πρύτανης στην κάμερα του hxonews.gr - βίντεο

Με τον πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Κατσαράκη συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης. Επίκεντρο της συζήτησης η απόφαση του υπουργείου να αναστείλει τη λειτουργία του νεοϊδρυθέντος τμήματος Φυσικοθεραπείας στην Ιεράπετρα όπως και άλλων σε επίπεδο νησιού. 

2
 
Ο κ. Καλαντζάκης τόνισε οτι η Ιεράπετρα δικαιούται μια πανεπιστημιακή σχολή, η απόφαση αναστολής αδικεί την Ιεράπετρα και ως δήμος θα κάνουν οτι χρειαστεί για να λειτουργήσει το τμήμα. Αυτό άλλωστε αποφασίστηκε ομόφωνα κατά την ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου μάλιστα επισημάνθηκε οτι ως έσχατη λύση θα είναι η παραίτηση. 

IMG-7549
 
Παραβρέθηκαν η αντιδήμαρχος Χρύσα Χατζημαρκάκη, ο πρόεδρος της επιτροπής παιδείας Παναγιώτης Σαρρής και εκ μέρους των δημοτικών παρατάξεων οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων Αντώνης Πετράς, Αργύρης Πανταζής, Ελένη Βλάσση, Αλέξανδρος Μουζουράκης και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Ματζαράκης από την παράταξη Ενότητα Συνεργασία Ανάπτυξη για την Ιεράπετρά μας.  

IMG-7545
 
Ο κ. Κατσαράκης τόνισε οτι στηρίζει τη λειτουργία του τμήματος Φυσικοθεραπείας όπως και των άλλων τμημάτων η λειτουργία των οποίων επίσης έχει ανασταλλεί. Θα συνταχθεί ένας φάκελος με τα απαιτούμενα στοιχεία για τη βιωσιμότητα της σχολής ο οποίος θα είναι έτοιμος το αργότερο μέχρι τον Γενάρη να κατατεθεί στο Υπουργείο. Πρόσθεσε πως  θα μπορούσαν να αναπτυχθούν και περαιτέρω κοινές δράσεις γύρω από τον πρωτογενή τομέα και σε ερευνητικό επίπεδο αρκεί να υπάρχουν υποδομές. Και σε αυτό επάνω θα γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες, όπως τονίστηκε και από τις δυο πλευρές.

IMG-7545-2




Ρεπορτάζ Ειρήνη Λάμπρου
Κάμερα Αλέξανδρος Μαχαιράς