83χρονος Γραλυγιώτης διεκδικεί φωτισμό μπροστά από το σπίτι του και ο δήμος αδιαφορεί

10:47 π.μ. - Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019
10:11 π.μ. - Πέμ, 21/47/2019
Image: 83χρονος Γραλυγιώτης διεκδικεί φωτισμό μπροστά από το σπίτι του και ο δήμος αδιαφορεί

Παρέμβαση πρώην αντιδημάρχου Μάνου Λουτσέτη για το θέμα

Το παράπονο αλλά και την πικρία του εκφράζει κάτοικος της Γρα Λυγιάς καθώς όπως δηλώνει στον Ηχώ 99,8 δεν έχει ούτε τον απαιτούμενο δημοτικό φωτισμό έξω από το σπίτι του ενώ και ο δρόμος δεν είναι εύκολα προσβάσιμος. Αν και έχει απευθυνθεί στο δήμο και τον Δήμαρχο προκειμένου να μεριμνήσουν, δυστυχώς δεν υπάρχει ανταπόκριση. Άτομο με σοβαρά προβλήματα υγείας ο ίδιος αλλά και η σύζυγός του αυτό που ζητούν είναι να ενδιαφερθούν οι αρμόδιοι. Αισθάνεται δε αδικημένος γιατί φωτισμός τοποθετήθηκε σε κοντινό σημείο όχι όμως και κοντά στο σπίτι τους.
 
Ακολουθεί συνέντευξη κ. Στέλιου:



 
Για το θέμα τοποθετήθηκε ο πρώην αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ. Μάνος Λουτσέτης κάνοντας αναφορά στο πως γίνεται η επέκταση του δημοτικού φωτισμού. Όπως είπε όταν πρόκειται να τοποθετηθεί ένα φωτιστικό σε στύλο υφιστάμενο ή νέο στύλο  θα πρέπει η ΔΕΗ να δώσει την έγκριση. Στην προκειμένη  περίπτωση το αίτημα του συγκεκριμένου πολίτη έχει διαβιβαστεί στη ΔΕΗ η οποία ενώ έχει κάνει αυτοψία, επισκόπηση δεν έχει κάνει μελέτη για το συγκεκριμένο σημείο. Η ΔΕΗ δεν έχει απαντήσει για τη συγκεκριμένη επισκόπηση, δεν έχει δοθεί αδειοδότηση ή  μελέτη της ώστε να προχωρήσουμε. Έχει αποφανθεί ότι είναι ιδιωτικός χώρος. 
 
Την ίδια περίοδο έγινε επισκόπηση σε κοντινά σημεία και είχε δοθεί απάντηση οπότε προχώρησε η τοποθέτηση φωτιστικών. Επίσης σε ότι έχει να κάνει με τον δρόμο υπάρχει ένα γενικότερο θέμα σχετικά με την κοινοχρησία αγροτικών δρόμων. Εδώ πρόκειται για ένα δρομάκι, το οποίο  βγάζει σε αδιέξοδο. Ο συγκεκριμένος δεν χαρακτηρίζεται ως κοινόχρηστος οπότε δεν υπάρχει δυνατότητα να φτιαχτεί. Δυστυχώς ανάλογες περιπτώσεις υπάρχουν και σε άλλες περιοχές του δήμου και δεν είναι εφικτή, λόγω νομοθεσίας, η εξυπηρέτηση των πολιτών.  
 
Ακολουθεί συνέντευξη κ. Λουτσέτη:




φωτο αρχείου