Οδική ασφάλεια

«Στροφές»: Η ταινία για την οδική ασφάλεια και το αλκοόλ θα προβληθεί σε όλα τα σχολεία της Κρήτης

#
03.10.2019 08:47

Η ταινία μικρού μήκους που μας αφορά όλους

Μέσα σε λιγότερο από 5 λεπτά, η ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Στρόφες» σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπλέτα, καταπιάνεται με το μείζων ζήτημα της οδικής ασφάλειας και των τροχαίων δυστυχημάτων στην Κρήτη, σύμφωνα με το neakriti.gr, ενώ παράλληλα περιγράφει τον εθισμό πολλών Κρητικών με το αλκοόλ, αλλά και την εξοικείωσή τους πλέον με τον κίνδυνο των τροχαίων ατυχημάτων.
 
Σημαντική αναγνώριση της προσπάθειας που καταβάλλει ο Δήμος Αγίου Βασιλείου και το Τμήμα Παιδείας, αποτελεί η προώθηση της ταινίας μικρού μήκους με τίτλο «Στροφές»  από την Περιφερειακή Διεύθυνση  Εκπαίδευσης Κρήτης σε όλα τα σχολεία του νησιού.
 
Με αφορμή την  εισήγηση της Περιφερειακής Δ/νσης ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης δήλωσε:
 
«Πρόκειται για μια ταινία  με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση του κοινωνικού συνόλου απέναντι στο πρόβλημα χρήσης του αλκοόλ και ειδικότερα από ανήλικους, αντιπροτείνοντας την υιοθέτηση υγιών τρόπων διασκέδασης. Ταυτόχρονα αποτελεί κορύφωση των δράσεων για το αλκοόλ, αφού έχουν προηγηθεί σεμινάρια ευαισθητοποίησης, κατασκευή και διάθεση σχετικών πανό και ανάρτηση τους στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού και πολλά άλλα.
 
Επίσης, η εν λόγω δραστηριότητες αποτελούν απόδειξη της σημαντικής  προσπάθειας που καταβάλλεται από το τμήμα Παιδείας του Δήμου μας και οφείλω να ευχαριστήσω και να επαινέσω για το έργο αυτό, τον υπεύθυνο κ. Τσουρδαλάκη Αντώνη, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου,  εκπαιδευτικό  Β θμιας και τους συνεργάτες του.
 
Υπό την επίβλεψή του επίσης  εκτελούνται ή υλοποιήθηκαν προγράμματα μεταξύ των οποίων αυτό της παρουσίας των ψυχολόγων στα σχολεία, της διανομής φρούτων σε μαθητές, της εφαρμογής  Προγράμματος Προληπτικής Ιατρικής σε μαθητές, η προώθηση καλοκαιρινών δραστηριοτήτων όπως ρομποτική, καλλιτεχνικών κ.α., που αποτελούν  υγιείς διεξόδους για  δημιουργική εκτόνωση και απασχόληση  των παιδιών. Κοντά στα παραπάνω υπηρετεί και  το πολύ σημαντικό έργο της υποστήριξης των λειτουργικών και κτηριακών αναγκών  των σχολείων, την εφαρμογή προγράμματος ΤΕΒΑ κ.ά.
 
Το έργο που φέρνει εις πέρας είναι εξαιρετικής σημασίας για το δήμο μας, αλλά κυρίως συμβάλλει καθοριστικά στην πολύπλευρη καλλιέργεια της νέας γενιάς που αποτελεί και  το μέλλον του τόπου μας.»

 
-->

Σχετικά άρθρα

Τυμπάκι: Ζητούν να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος λόγω «Βικτώρια»

Οι καταστροφές στην φυτική παραγωγή και το αγροτικό οδικό είναι τεράστιες

Το ΚΚΕ για τις καταστροφές στην Κρήτη

Η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης για τα εκτεταμένα προβλήματα εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων

«Στροφές»: Η ταινία για την οδική ασφάλεια και το αλκοόλ θα προβληθεί σε όλα τα σχολεία της Κρήτης

Η ταινία μικρού μήκους που μας αφορά όλους

300.000 ευρώ στο δήμο Ιεράπετρας για την αντιμετώπιση ζημιών από την πρόσφατη κακοκαιρία

Για έργα αποκατάστασης των ζημιών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Πιο γρήγορα οι επιστροφές φόρου στις επιχειρήσεις

Επιταχύνει τις διαδικασίες για την επιστροφή φόρου εισοδήματος στις επιχειρήσεις, οι οποίες κάνουν υπομονή πολλούς μήνες για να εισπράξουν τα ποσά που δικαιούνται η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)

Συνεδριάζουν εκτάκτως στην Περιφέρεια μετά τις καταστροφές από τη θεομηνία

Ποια είναι τα θέματα που θα συζητηθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Ψάχνετε κάποια εκπομπή και δεν την βρίσκατε;

Επικοινωνήστε μαζί μας πατώντας το κουμπί επικοινωνία.