Ρέθυμνο

Thomas Cook: 12 εκατομμύρια ευρώ η ζημιά στο Ρέθυμνο

#
18.10.2019 13:04

Βαρύ πλήγμα στον τουρισμό του Ρεθύμνου φέρνει η κατάρρευση της Thomas Cook

Στα 12 εκατ. ευρώ υπολογίζονται οι απώλειες των τουριστικών επιχειρήσεων του Ρεθύμνου από την πτώχευση της Thomas Cook, σύμφωνα με τον απολογισμό που έγινε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου.
 
Ρεθυμνιώτικες τουριστικές επιχειρήσεις κινδυνεύουν να χάσουν την περιουσία ή ακόμα και την εταιρεία τους για οφειλές που θα πλήρωναν με τα χρήματα που τους χρωστάει η Thomas Cook, όπως τονίστηκε στη συνεδρίαση.
 
Συγχρόνως, το ντόμινο, τα αλλεπάλληλα κύματα των συνεπειών και οι αλυσιδωτές αντιδράσεις θα πλήξουν διαδοχικά όλη την κοινωνία και την οικονομία.
 
Γι’ αυτό, το Επιμελητήριο Ρεθύμνου υπογραμμίζει την απόλυτη ανάγκη η Πολιτεία να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια:
 
α) εξεύρεσης τρόπων στήριξης και διευκόλυνσης των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων και των εργαζομένων στον τουρισμό που πλήττονται από το γεγονός, και
 
β) εξεύρεσης τρόπων άμεσης αναπλήρωσης του κενού της Thomas Cook στην αγορά της Κρήτης, επειδή η διείσδυση της εταιρείας ήταν μεγάλη (ανερχόταν περίπου στο 12%), έτσι ώστε να μειωθούν οι αρνητικές συνέπειες που αναμένεται να παρουσιαστούν στις επόμενες χρονιές, αφού είναι σίγουρο ότι τα υπόλοιπα διεθνή τουριστικά γραφεία θα προσπαθήσουν να επωφεληθούν πιέζοντας τις τουριστικές επιχειρήσεις για μείωση τιμών.
 
Εάν δεν υπήρχε η πτώχευση της Thomas Cook, η τουριστική περίοδος στο Ρέθυμνο το 2019 θα ήταν μια καλή χρονιά, λιγότερη καλή πάντως από το 2018. Η μείωση του αριθμού των αφίξεων, όπως αναφέρθηκε, κυμάνθηκε σε μονοψήφιο αριθμό. Παρά τη μείωση του αριθμού των αφίξεων, δεν υπήρξε μείωση των εισπράξεων, εξαιτίας του γεγονότος ότι η πλειονότητα των επισκεπτών κατανάλωσε μεγαλύτερα χρηματικά ποσά, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Σε αντίθεση με τους άλλους κλάδους επιχειρήσεων, ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων, εξαιρουμένων των καταστημάτων τροφίμων, παρουσίασε σημαντική απώλεια, της τάξης του 20%.
 
Η απώλεια των Ρώσων τουριστών, οι οποίοι καταναλώνουν στις διακοπές τους μεγάλα χρηματικά ποσά, υπήρξε ιδιαίτερα αισθητή.
 
Αναρωτιόνται για το μέλλον τους
 
Την ίδια στιγμή, σήμα SOS εκπέμπει ο Σύλλογος Ξενοδοϋπαλλήλων Ηρακλείου αναφορικά με την πτώχευση της Thomas Cook.
 
Όπως αναγράφεται στη σχετική ανακοίνωση, «Ακούσαμε και διαβάσαμε δηλώσεις από Υπουργούς της Κυβέρνησης μετά την πτώχευση της THOMAS COOK για  μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις και εργαζόμενους.
 
Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου 30/09/2019 ρυθμίζονται τα μέτρα στήριξης για τους εργοδότες, δυστυχώς για εμάς τους εργαζόμενους που θιγόμαστε απ’ αυτή την κατάσταση, δεν έχει ρυθμιστεί νομοθετικά η διάταξη για τη μείωση των απαιτούμενων ενσήμων για την επιδότηση ανεργίας και ο ένας μήνας επιπλέον ταμείο ανεργίας.
 
Άραγε από την πτώχευση της THOMAS COOK θίγονται μόνο οι επιχειρηματίες;
 
Καλούμε τους αρμόδιους υπουργούς να νομοθετήσουν για να ρυθμιστούν οι προϋποθέσεις για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους για να μη βρεθούμε στο ίδιο έργο…θεατές.»
 
neakriti.gr
 
-->

Σχετικά άρθρα

Xρεoκοπία λόγω δάκου - Ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια η ζημιά

Κοινός αγώνας Περιφέρειας και αγροτικών φορών μετά την επιδρομή δάκου, μυκήτων και χαλαζιού στις ελιές

DW: Τίτλοι τέλους και για τη γερμανική Thomas Cook - Ακυρώνει όλα τα προγραμματισμένα ταξίδια του 2020

Σοκ για εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες της Thomas Cook Γερμανίας που καλούνται να αναθεωρήσουν τα σχέδιά τους για τις καλοκαιρινές διακοπές της ερχόμενης χρονιάς

Κρήτη: Έβαλε φωτιά, έκαψε 35 στρέμματα γης και τελικά... συνελήφθη

Την Πέμπτη ξέσπασαν ταυτόχρονα φωτιές σε Χανιά και Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και τραυμάτισε μητέρα και κόρη

Σύγκρουση με άλλα δύο αυτοκίνητα

Η Fosun αναγεννά την Thomas Cook

Στην Fosun φέρεται να καταλήγουν τα brands της Thomas Cook και των ξενοδοχείων Casa Cook και Cook΄s Club

100 εκατομμύρια ευρώ έχασε η Κρήτη από το κανόνι της Thomas Cook

Τα μέτρα που προαναγγέλθηκαν, οι στρατηγικοί στόχοι για την ανάκαμψη του εγχώριου τουριστικού προϊόντος και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Ψάχνετε κάποια εκπομπή και δεν την βρίσκατε;

Επικοινωνήστε μαζί μας πατώντας το κουμπί επικοινωνία.