Θάνατος Αντώνη Καργιώτη: «Mονόδρομος για την σφαιρική διερεύνηση της υπόθεσης ο συσχετισμός των δύο δικογραφιών»

9:59 π.μ. - Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2024
09:03 π.μ. - Παρ, 15/59/2024
Image: Θάνατος Αντώνη Καργιώτη: «Mονόδρομος για την σφαιρική διερεύνηση της υπόθεσης ο συσχετισμός των δύο δικογραφιών»

Eνημέρωση για τη δικονομική πορεία της προκαταρκτικής για τους λιμενικούς έχει ζητήσει και η αρμόδια ανακρίτρια

Eνημέρωση για τη δικονομική πορεία της προκαταρκτικής για τους λιμενικούς έχει ζητήσει και η αρμόδια ανακρίτρια

Να συσχετιστούν οι δύο δικογραφίες στην υπόθεση του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη, αυτή που αφορά στο πλήρωμα του Blue Horizon και εκείνη που διενεργείται για τους λιμενικούς, ζητά η υπεράσπιση του καπετάνιου στην πολύκροτη υπόθεση θανάτου του 36χρονου που συγκλόνισε το Πανελλήνιο.

Το επίμαχο αίτημα υποβλήθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι στα μέσα του ίδιου μήνα η Επίκουρη ανακρίτρια Πειραιά που χειρίζεται την κύρια ανάκριση της βασικής δικογραφίας ζήτησε εγγράφως από την Εισαγγελία Πειραιά ενημέρωση για τη δικονομική πορεία της προκαταρκτικής έρευνας για τους λιμενικούς. Με βάση την ενέργεια αυτή νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι οι δύο δικογραφίες θα συσχετιστούν τελικά προκειμένου να υπάρξει σφαιρική διερεύνηση και απόδοση ευθυνών.

Ο δικηγόρος, Γιώργος Κοκοσάλης, ο οποίος εκπροσωπεί τον προφυλακισμένο καπετάνιο του Blue Horizon, υποστηρίζει ότι δεν είναι δυνατόν ο εντολέας του να βρίσκεται στη φυλακή εδώ και επτά μήνες για τον «ανοιχτό καταπέλτη» του πλοίου και ακόμα να μην έχουν αποδοθεί ευθύνες σε λιμενικούς που όφειλαν να είναι παρόντες κατά τον απόπλου, με βάση τα πρωτόκολλα ασφαλείας και τους κανονισμούς.

«Έχει σχηματιστεί δικογραφία και απ’ ότι φαίνεται έχει περαιωθεί και η προκαταρκτική εξέταση εις βάρος του Λιμενικού Σώματος και ζητήσαμε, για την ολοκληρωμένη πλέον διερεύνηση της υπόθεσης, την πιο σφαιρική προσέγγιση της αλήθειας αλλά και για να αναδειχθούν ποιες είναι οι πραγματικές ευθύνες που αναλογούν στον καθένα, ζητήσαμε να συσχετιστεί η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του καπετάνιου, του ύπαρχου, του αξιωματικού και του λοστρόμου, με τη δικογραφία για τις παραλείψεις του λιμενικού. Μόνο με αυτόν τον τρόπο η δικογραφία θα τεθεί στην σωστή της βάση».

cretalive.gr