Απολογισμός Κοινοβουλευτικού έργου Μανόλη Θραψανιώτη 2019 - 2023

9:18 π.μ. - Παρασκευή, 19 Μαΐου 2023
09:05 π.μ. - Παρ, 19/18/2023
Image: Απολογισμός Κοινοβουλευτικού έργου Μανόλη Θραψανιώτη 2019 - 2023

Δείτε τον απολογισμό του υποψήφιου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στο Λασίθι

Κατά την διάρκεια της κοινοβουλευτικής μου θητείας, σε διαρκή επαφή με τους πολίτες και τους φορείς, με συνεχείς ερωτήσεις και αναφορές, αναδείχθηκαν στην Βουλή τα προβλήματα και οι ανάγκες του Λασιθίου και των ανθρώπων του.

Στις παρεμβάσεις μου αναδείχθηκε η αδυναμία αντιμετώπισης των προβλημάτων που ταλανίζουν εργαζόμενους, επαγγελματίες, μικρομεσαίους, αγρότες και κτηνοτρόφους στο Λασίθι, το ψεύτικο φιλοπεριβαλλοντικό προφίλ που προσπαθεί να χτίσει η κυβέρνηση, οι λανθασμένοι χειρισμοί της ΝΔ στην Παιδεία, η διάλυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης, η υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου και των δημόσιων πανεπιστημίων, οι καταστροφικές πολιτικές στην Υγεία, στον πολιτισμό.

Δεκάδες Ερωτήσεις, οι οποίες είχαν πανελλαδικό ενδιαφέρον και αφορούσαν σε ζητήματα εργασίας, οικονομίας, αγροτικά, παιδείας, υγείας, τουρισμού, εργασίας, πολιτισμού, αθλητισμού, ανάπτυξης .

Απευθυνθήκαμε προς τους αρμόδιους Υπουργούς για θέματα που αφορούσαν κυρίως στον Νομό Λασιθίου καθώς και συνολικά στην Περιφέρεια Κρήτης.

Με επίκαιρες ερωτήσεις όπως

  • Την «Επίσπευση διαδικασιών για την ολοκλήρωση του Τμήματος Φυσικής και Ιατρικής αποκατάστασης Νεάπολης Λασιθίου.»
  • Την «Επιλεκτική απόρριψη παράτασης θητείας στο ΓΝΑΝ και κλείσιμο της Οφθαλμολογικής Κλινικής.»
  • Την «Ολοκλήρωση ανασκαφής Μινωικού νεκροταφείου Πετρά Σητείας» Την “Αναβάθμιση σπουδών των τουριστικών σχολών εκπαίδευσης ΑΣΤΕΚ και ΑΣΤΕΡ”
  • Την “Ένταξη του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΕΛΜΕΠΑ και στο 2ο επιστημονικό πεδίο.”
  • Την “ Έναρξη λειτουργίας των νέων Τμημάτων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.” Τμήματα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε θεσμοθετήσει. Το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στον Άγιο Νικόλαο και το Τμήμα Φυσικοθεραπείας στην Ιεράπετρα.
  • Συνεχείς αναφορές στις ομιλίες μου για τον ΒΟΑΚ.
  • Ερώτηση για τις “Τεράστιες αποκλίσεις στην αποζημίωση των δικαιούχων για την ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ στο τμήμα Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος “

Μπορούμε να πετύχουμε την κοινωνική ευημερία. Έχουμε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τους πολίτες θα δυναμώσουμε την συστηματική διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς, με τις παραγωγικές δυνάμεις και την υγιή επιχειρηματικότητα της περιοχής, με τις συλλογικότητες, με τους νέους ανθρώπους, για ένα Λασίθι με ποιότητα ζωής και συλλογική αξιοπρέπεια .

Την Κυριακή οι πολίτες θα απαντήσουν στο ερώτημα,

«Με τις ανάγκες των πολλών ή τα συμφέροντα των λίγων;»

ΜΑΝΟΛΗΣ ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ