Έγκλημα στη Σητεία: Την Τετάρτη η απόφαση για την επιμέλεια των παιδιών

2:26 μ.μ. - Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019
02:01 μ.μ. - Πέμ, 10/26/2019
Image: Έγκλημα στη Σητεία: Την Τετάρτη η απόφαση για την επιμέλεια των παιδιών

«Καίει» το συζυγοκτόνο το βούλευμα - Απορρίφθηκε το αίτημά του για αποφυλάκιση

 
Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη θα βρεθεί ο 36χρονος καθ’ ομολογία δολοφόνος της 32χρονης εν διαστάσει συζύγου του, μπροστά στα μάτια των παιδιών τους, για την επιμέλεια των οποίων αναμένεται αύριο η οριστική απόφαση.
 
Πρόκειται για το έγκλημα που «πάγωσε» όχι μόνο τη Σητεία, όπου συνέβη, αλλά ολόκληρη τη χώρα, τον περασμένο Μάρτιο, αφού ο 36χρονος δε δίστασε να στραγγαλίσει την 32χρονη Κατερίνα, ενώ τα παιδιά τους, ηλικίας 6 και 18 μηνών, βρίσκονταν μέσα στο σπίτι της πεθεράς του.
 
«Καταπέλτης» το βούλευμα
 
Το βούλευμα, που παραπέμπει σε δίκη τον 36χρονο είναι «καταπέλτης» αφού του αποδίδει κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο και κατοχή φαρμακευτικών σκευασμάτων χωρίς ιατρική συνταγή.
 
Είχε καταθέσει αίτημα για αποφυλάκιση
 
Όπως αποκάλυψε στο star.gr η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, κ. Βούλα Δημητριάδου, ο κατηγορούμενος είχε καταθέσει αίτημα για αποφυλάκιση, το οποίο, ωστόσο, δεν έγινε δεκτό.
 
«Απορρίφθηκε το αίτημα του κατηγορούμενου για αποφυλάκιση και παραπέμπεται να δικαστεί στο Αρμόδιο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο σε χρόνο που θα προσδιορισθεί προσεχώς. Στο δικαστήριο θα κληθεί ο κατηγορούμενος να απαντήσει γιατί σκότωσε τη σύζυγό του και μητέρα των δύο παιδιών του θα είμαστε  εκεί για την υποστήριξη της κατηγορίας και την απόδοσή της δικαιοσύνης», δήλωσε η δικηγόρος.
 
Αύριο η απόφαση για την επιμέλεια
 
Αναφορικά με την επιμέλεια των παιδιών του ζευγαριού, την προσωρινή επιμέλεια έχει η γιαγιά τους, η οποία ζητά να μείνουν τα παιδιά στην αγκαλιά της για να τα μεγαλώσει.
 
Πάντως, αύριο 2 Οκτωβρίου, το αρμόδιο δικαστήριο θα αποφασίσει ποιος θα έχει την οριστική επιμέλεια των παιδιών.
 
Το χρονικό
 
Η 32χρονη βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της μητέρας της, όπου είχε καταφύγει από τα Χριστούγεννα με τα παιδιά της το μεσημέρι της 4ης Μαρτίου.
 
Το μοιραίο μεσημέρι το ζευγάρι είχε κανονίσει να συναντηθεί για να πάνε μαζί τα παιδιά τους στον παιδίατρο. Όταν ο 36χρονος μπήκε στο σπίτι, άρχισε να τσακώνεται με την 32χρονη καθώς την πίεζε να επιστρέψει στο σπίτι τους, αλλά εκείνη αρνιόταν. Ενώ τα παιδιά βρίσκονταν σε διπλανό δωμάτιο, ο 36χρονος χτύπησε την 32χρονη και στη συνέχεια τη στραγγάλισε.
 
Τη σορό της άτυχης Κατερίνας εντόπισε ο αδελφός της ο οποίος πλησιάζοντας στο σπίτι άκουσε τα μωρά να κλαίνε. «Η Κατερίνα πέθανε, τη στραγγάλισε, τη σκότωσε», είπε σοκαρισμένος τηλεφωνώντας στη σύζυγό του.
 
Την ίδια ώρα ο συζυγοκτόνος πήγαινε στην Αστυνομία όπου ομολόγησε το έγκλημά του.
 
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η παθολογική ζήλεια του 36χρονου προς την άτυχη Κατερίνα, ήταν ο λόγος που τον οδήγησε στο στυγερό έγκλημα.
 
 
neakriti.gr