Έκκληση για βοήθεια αδέσποτου ζώου στην Ιεράπετρα

7:28 μ.μ. - Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016
07:02 μ.μ. - Δευ, 22/28/2016
Image: Έκκληση για βοήθεια αδέσποτου ζώου στην Ιεράπετρα

Ανακοίνωση από τον Φιλοζωικό Σύλλογο

Αποστεωμενο,χτυπημένο και εμφανώς κακοποιημένο σκυλί εμφανίστηκε ξαφνικά σημερα στον περιφερειακο της Ιεράπετρας. Μάταιες οι προσπάθειες μας όλο το πρωινο να το πλησιάσουμε. Σε κάθε μας κίνηση απομακρυνοταν κλαίγοντας. Δεν έχουμε δει πιο φοβισμένο σκυλι. Ένας θεός ξέρει πόσο την έχουν βασανίσει. Από το φόβο να μη την ακουμπισει κάποιος πετάγεται και βαδίζει στη μέση του δρόμου αψηφοντας κορναρισματα και φωνες.
 
Δυστυχώς είναι θέμα χρόνου να πάθει κακό μιας και σε τέτοιες περιπτώσεις μόνο η αρμόδια "Ομάδα περισυλλογής αδέσποτων ζώων" του Δήμου μπορεί να επέμβει και να πιάσει κακοποιημένο ή άγριο ζώο. Φυσικά στο Δήμο Ιεράπετρας η ομάδα αυτή ενώ υπάρχει,έχει δηλαδη υπαλληλους γι αυτο το σκοπο,είναι ανεκπαιδευτη και ανενεργή..
 
Κανουμε έκκληση σε όσους τη δουν (μάλλον πρόκειται για θηλυκό) στην περιοχή τους να μη την διώξουν,να μη την πλησιάσουν γιατί θα τρομάξει αλλά να της αφήσουν όσο πιο αθόρυβα γίνεται τροφή και νερό. Αν δε τρομάξει θα πλησιάσει το φαγητό.
Ευχαριστούμε τις δύο κυρίες κοντά στο Μαρινοπουλο στην έξοδο της πόλης που προσπάθησαν μαζί μας να την πιάσουμε καθώς και την εθελόντρια που αρχικά εντόπισε το δύστυχο ζώο και προσπάθησε να το βοηθήσει.
 
Κοινοποιηστε όλοι. Πιθανες όλες οι περιοχές στη πόλη κι έκτος αυτής. Κεντρί-Βαινια-Επισκοπή-Κάτω και Πάνω χωριο-Περιστερας-νέα σχέδια πόλης.