Επίσκεψη του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο όμορφο Καβούσι

9:13 μ.μ. - Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2024
09:03 μ.μ. - Πέμ, 14/13/2024
Image: Επίσκεψη του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο όμορφο Καβούσι

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Την Τρίτη 12 Μαρτίου, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ιεράπετρας επισκέφτηκε το Καβούσι, πραγματοποιώντας την ένατη εξωτερική δράση του στο πλαίσιο του διαθεματικού σχεδίου δράσης «Γνωριμία και επαφή με τα χωριά του δήμου και ανίχνευση των δυνατοτήτων πρόσβασης, μετακίνησης και επικοινωνίας των κατοίκων εντός του χωριού αλλά και με την πόλη», σχέδιο δράσης που υλοποιείται την τρέχουσα σχολική χρονιά και είναι ενταγμένο στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ECOMOBILITY. 

hxonews

Καθηγητές και εκπαιδευόμενοι περπατήσαμε στα σοκάκια του χωριού, συναντήσαμε ιστορικούς ιερούς ναούς και ακούσαμε πολύ χρήσιμες πληροφορίες για την ιστορία του χωριού και των κατοίκων του από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Καβουσίου κο Δερμιτζάκη Μιχάλη και τον αντιπρόεδρο κο Βογιατζή Μιχάλη. Ο περίπατος κατέληξε στον χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου όπου με την προσθήκη του μέλους κου Γιάννη Ρεμεδιάκη ξεκίνησε μια πολύ ωραία και ενδιαφέρουσα συζήτηση για θέματα μετακίνησης από και προς την Ιεράπετρα, προσβασιμότητας και κινητικότητας και επιπλέον για τη σύγχρονη εικόνα του χωριού αλλά και την τεράστια αρχαιολογική αξία της περιοχής.

hxonews

Ευχαριστούμε θερμά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καβουσίου για την αποδοχή της πρότασης μας να επισκεφθούμε το χωριό τους και ειδικότερα τα προαναφερθέντα μέλη του συμβουλίου για τη ζεστή υποδοχή και το νόστιμο κέρασμα. Τους ευχόμαστε καλή ευόδωση στις προσπάθειες τους να αναδείξουν περισσότερο το χωριό τους και τα αξιοθέατα του!