Για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών στην Κρήτη ο Στ. Φενέκος στον Ηχώ 99,8

12:57 μ.μ. - Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2024
12:03 μ.μ. - Πέμ, 14/57/2024
Image: Για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών στην Κρήτη ο Στ. Φενέκος στον Ηχώ 99,8

Ακούστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη για τα γεωπολιτικά παιχνίδια στη Μεσόγειο

Η αύξηση των μεταναστευτικών ροών στην νότια Κρήτη ήταν η βασική αφορμή της σημερινής συνέντευξής στον Ηχώ 99,8 με τον κ. Στέλιο Φενέκο, αντιναύαρχος ε.α.

Η ολιγωρία που δείχνει από πλευρά της η Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στην εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, με της μεταναστευτικές ροές να κατακλύζουν την Γαύδο και τα παράλια της νότιας – νοτιοδυτικής Κρήτης και με τους διακινητές και τα κυκλώματα που λυμαίνονται και δρούνε στην Λιβύη και την Αίγυπτο να έχουν στοχοποιήσει την Κρήτη καθιστούν επιτακτική ανάγκη για άμεσες ενέργειες της Ελληνικής κυβέρνησης καθώς και της Ε.Ε.

Σε ερώτηση της πρωινής εκπομπής «Καλημέρα Λασίθι» στον Ηχώ 99,8 πώς θα φυλάξουμε αποτελεσματικά τα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας, που αποτελούν σύνορα της Ε.Ε, ο κ. Φενέκος απάντησε «ότι θα έπρεπε το λιμενικό να περιπολεί στο όρια των συνόρων μας, έτσι ώστε να μην θεωρούνται push back και ταυτόχρονα να ενεργοποιηθούν, σε συνεννόηση με την Λιβύη, οι περιπολίες με σκάφη και της Ε.Ε εντός των θαλασσίων συνόρων της.

Ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία, τόνισε ο κ. Φενέκος και με τις ανάγκες για βοήθεια σε οπλικά συστήματα, έχει σαν αποτέλεσμα να έχουν σταλθεί από την Ε.Ε και τις Η.Π.Α 3 με 4 φορές περισσότερα από αυτά που χρειάστηκαν να χρησιμοποιηθούν στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο στην περιοχή!

Οι πολιτικές που εφαρμόζουν οι υπόλοιπες δυνάμεις π.χ η Κίνα και την μετριοπαθητική πολιτική που ακολουθεί απέναντι στην Ρωσία, χωρίς άμεσα διαφαινόμενο κέρδος που πολλοί υπολόγιζαν. Από την άλλη είναι και η Ινδία που έχει αυξήσει τις εισαγωγές της κατά 50% σε πετρέλαιο από την Ρωσία, σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές και να το μεταπωλεί στην Ε.Ε, που ασκεί την πολιτική του εμπάργκο στην Ρωσία, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μια παράλληλη αγορά με τεράστια κέρδη για τους Ινδούς και κατά συνέπεια της Ρωσίας