Καλιοντζής: Με ευθύνη των προέδρων οι φουνάρες στα χωριά

9:53 π.μ. - Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024
09:04 π.μ. - Δευ, 29/53/2024
Image: Καλιοντζής: Με ευθύνη των προέδρων οι φουνάρες στα χωριά

Προσοχή στο ψήσιμο του οβελία

Με αφορμή τις φουνάρες του Μεγάλου Σαββάτου μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο Δημήτρης Καλιοντζής, Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας. Σε συνάντηση που είχε με τους προέδρους των χωριών του Δήμου, ο Διοικητής εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για τις φουνάρες. Δεν είναι σε καμία περίπτωση αντίθετος με την παράδοση ωστόσο λόγω μεγάλης επικινδυνότητας συνέστησε να μην ανάψουν φουνάρες το Μεγάλο Σάββατο πέρα από το λιμάνι, όπου δεν υπάρχει τόσο μεγάλη επικινδυνότητα. Ανέφερε, ότι και οι ίδιοι κάτοικοι γνωρίζουν πόσο επικίνδυνα είναι τα πράγματα σε κάποιες περιοχές και τόνισε ότι οι νομικές συνέπειες θα επιβαρύνουν σε κάθε περίπτωση τους προέδρους καθώς έχουν ήδη ενημερωθεί.

Σχετικά με την άσκηση Μίνωας, ανέφερε ότι είναι καλό να γίνονται ασκήσεις τόσο μεγάλης κλίμακας καθώς βγήκαν πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα για τους φορείς που συμμετείχαν. Σε μία πραγματική κατάσταση σίγουρα τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα γιατί δεν μπορείς να είσαι τόσο καλά προετοιμασμένος ειδικά από άποψη ανθρωπίνου δυναμικού. Αυτή τη στιγμή, η υπηρεσία λόγω κάποιων μονιμοποιήσεων έχασε προσωπικό και θα είναι ξανά πλήρως επανδρωμένη τον Ιούνιο.

Τέλος, επέστησε την προσοχή των πολιτών στο ψήσιμο του οβελία στην ύπαιθρο λέγοντας ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί σίγουρα θα δημιουργηθούν προβλήματα.