Με εθελοντές οι παιδικοί σταθμοί μέχρι τον Μάιο

11:58 π.μ. - Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2024
11:02 π.μ. - Δευ, 05/58/2024
Image: Με εθελοντές οι παιδικοί σταθμοί μέχρι τον Μάιο

Με αυστηρές προδιαγραφές η επιλογή των εθελοντών που θα συνδράμουν τους βρεφονηπιακούς και παιδικού σταθμούς σύμφωνα με τον κ. Σκουλούδη

Οι παιδικοί σταθμοί λειτουργούν χωρίς ολοήμερο τμήμα λόγω έλλειψης προσωπικού, πράγμα που δυσχεραίνει την καθημερινότητα των γονιών. Ο Α. Σκουλούδης, Αντιδήμαρχος Προγρ/σμού, Οργάνωσης, Πληρ/κής, Διαφάνειας, Παιδείας Δια Βίου Μάθησης Ιεράπετρας, ανέφερε τις πιθανές λύσεις για το θέμα αυτό σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8.

Ο κ. Σκουλούδης αναφέρει πως πρόκειται να βγει σύντομα προκήρυξη για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της πόλης. Προς το παρόν περιμένουν να εγκριθεί ο προϋπολογισμός για να προχωρήσουν στην έκδοση της προκήρυξης.

Η λειτουργία του ολοήμερου με εθελοντές αποτελεί προσωρινό μέτρο μέχρι και τον Μάιο, υπογραμμίζει ο κ. αντιδήμαρχος. «Οι εθελοντές θα πρέπει να τηρούν ορισμένες προϋποθέσεις προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των παιδιών. Γι’ αυτό θα συσταθεί μια επιτροπή, η οποία θα καθορίζει ποιοι είναι κατάλληλοι.» Στην περίπτωση που οι γονείς δεν επιθυμούν τα πρόσωπα που έχουν επιλεχθεί, αναγκαστικά θα λειτουργήσει ο βρεφονηπιακός σταθμός με μειωμένο ωράριο, αναφέρει ο ίδιος. «Ακόμη, ο αριθμός των εθελοντών που απαιτούνται για την ομαλή λειτουργία των σταθμών ανέρχεται στους 5 – 10 για όλους τους παιδικούς σταθμούς και φυσικά θα είναι ασφαλισμένοι σε περίπτωση ατυχήματος.»