Νέο πρόγραμμα κατάρτισης «Γεωτεχνική Κατάρτιση για Υποψήφιους Νέους Αγρότες» από το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του ΕΛΜΕΠΑ

9:29 π.μ. - Τρίτη, 12 Μαρτίου 2024
09:03 π.μ. - Τρί, 12/29/2024
Image: Νέο πρόγραμμα κατάρτισης «Γεωτεχνική Κατάρτιση για Υποψήφιους Νέους Αγρότες» από το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του ΕΛΜΕΠΑ

Εγγραφές έως το Σάββατο 30 Μαρτίου

To Κέντρο Επιμόρφωσης & Διά Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ), ανακοινώνει τη δημιουργία ενός νέου Προγράμματος Κατάρτισης με τίτλο «Γεωτεχνική Κατάρτιση για Υποψήφιους Νέους Αγρότες».

Το πρόγραμμα αφορά σε νέους αγρότες με απολυτήριο Γυμνασίου, που θέλουν να αποκτήσουν την απαραίτητη πιστοποίηση για να ενταχθούν ως δικαιούχοι της 3ης προκήρυξης του υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το πρόγραμμα διαρκεί 150 ώρες, από τις οποίες οι 30 ώρες αφορούν σε πρακτική́ εξάσκηση, και αποτελείται από 4 θεματικούς άξονες, ως εξής:

  1. Φυτική Παραγωγή
  2. Ζωική Παραγωγή
  3. Μελισσοκομία
  4. Αγροτική Οικονομία

Με την ολοκλήρωση της παρακολούθησης του προγράμματος, οι καταρτιζόμενοι λαμβάνουν βεβαίωση παρακολούθησης όπως προβλέπει η σχετική προδημοσίευση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι εγγραφές ξεκινούν από την  Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 και θα πραγματοποιούνται μέσω του συνδέσμου: https://forms.office.com/e/JbqUMpjwMY. Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 στις 15:00.

Τα μαθήματα ξεκινούν την 1η Απριλίου 2024 και θα πραγματοποιούνται δια ζώσης στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στο Ηράκλειο (Εσταυρωμένος).

Το κόστος συμμετοχής είναι 450 ευρώ και απαραίτητη προϋπόθεση για την απονομή της βεβαίωσης παρακολούθησης είναι η εξόφλησή του.

hxonews