Πανταζής: Ανεφάρμοστη η εγκύκλιος αντιπυρικής προστασίας ακινήτων

11:53 π.μ. - Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024
11:03 π.μ. - Παρ, 29/53/2024
Image: Πανταζής: Ανεφάρμοστη η εγκύκλιος αντιπυρικής προστασίας ακινήτων

Τα μέτρα αφορούν τα ακίνητα που βρίσκονται εντός ή πλησίον των δασικών εκτάσεων, χωρίς όμως να έχει καθοριστεί ο δασικός χάρτης, αναφέρει στον Ηχώ 99,8 ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Ιεράπετρας

Μια νέα εγκύκλιος ήρθε στο φως αναφορικά με την πυροπροστασία των κατοικιών που βρίσκονται πλησίον ή εντός δασικών εκτάσεων. Ο κ. Κώστας Πανταζής, πρόεδρος του συλλόγου Μηχανικών Ιεράπετρας, τοποθετήθηκε στον Ηχώ 99,8 αναφορικά με την εγκύκλιο αυτή.

Η συγκεκριμένη εγκύκλιος δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες, όμως οι πολίτες δεν έχουν ενημερωθεί ώστε να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες. Πιο συγκεκριμένα, τα μέτρα αφορούν τα ακίνητα που βρίσκονται εντός ή πλησίον των δασικών εκτάσεων, χωρίς όμως να έχει καθοριστεί ο δασικός χάρτης με απορτέλεσμα να μην ξέρουν οι πολίτες αν τα ακίνητά τους υπάγονται σε αυτή την κατηγορία ή όχι. Αναλυτικότερα, οι ιδιοκτήτες καλούνται να υποβάλουν αίτηση μέχρι 31 Απριλίου και μετά έχουν περιθώριο 1 μήνα ώστε να προβούν στα κατάλληλα μέτρα πυροπροστασίας. Οι πολίτες καλούνται να δημιουργήσουν οι ίδιοι ζώνες πυροπροστασίας για μια πιθανή πυρκαγιά, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η ευθύνη θα βαραίνει τους ίδιους και όχι το κράτος.

Ο κ. Πανταζής διευκρινίζει πως οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα πρέπει να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα ανάλογα με την εικόνα του ακινήτου. Ο ίδιος υπογραμμίζει πως ο Δήμος έχει την ευθύνη να ενημερώσει τους πολίτες για τις αποφάσεις αυτές, πράγμα το οποίο δεν είναι εφικτό για περιοχές όπως η δική μας, μιας και οι κατοικίες που σχετίζονται με αυτή την εγκύκλιο είναι πάρα πολλές.