Σκουλούδης: Ο Δήμος θα διεκδικήσει το κτήριο του ΟΑΕΔ για εκπαιδευτικούς σκοπούς

11:22 π.μ. - Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2024
11:03 π.μ. - Παρ, 15/22/2024
Image: Σκουλούδης: Ο Δήμος θα διεκδικήσει το κτήριο του ΟΑΕΔ για εκπαιδευτικούς σκοπούς

Με αφορμή την τηλεδιάσκεψη του πρύτανη του ΕΛΜΕΠΑ, κ. Κατσαράκη, με τον δήμαρχο Ιεράπετρας, κ. Φραγκούλη, μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο αντιδήμαρχος σε θέματα παιδείας, κ. Σκουλούδης

Ο κ. Κατσαράκης φαίνεται να είναι θερμός υποστηρικτής της ιδέας να αποτελέσει η Ιεράπετρα μέρος του πανεπιστημιακού χάρτη, γι’ αυτό και ο ίδιος κάνει ό,τι είναι δυνατό για να γίνει αυτό, παρόλο που το μέλλον φαίνεται δυσοίωνο με τις συγχωνεύσεις αρκετών πανεπιστημακών τμημάτων. Μια πρώτη σκέψη είναι να «περάσει» το κτήριο του ΟΑΕΔ στην κατοχή του Δήμου Ιεράπετρας ώστε να μπορέσει να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και στη συνέχεια να αξιοποιηθεί σε συνεργασία με το ΕΛΜΕΠΑ . Ίσως υπάρξει πιθανή λειτουργία ορισμένων, επισήμανε ο κ. Σκουλούδης, εργαστηρίων στο κτήριο του ΟΑΕΔ ή να πραγματοποιηθούν κάποια βραχυχρόνια προγράμματα σε αυτόν τον χώρο. Έτσι, η Ιεράπετρα θα μπορέσει να φιλοξενήσει ξανά έναν αριθμό φοιτητών.

Σε ερώτηση που τέθηκε σχετικά με το πρόγραμμα «Βιώσιμη πόλη», ο ίδιος απάντησε πως μέσω αυτού του προγράμματος η πόλη έχει την ευκαιρία να συμμετέχει σε προγράμματα χρηματοδότησης. Ο πρώτος στόχος είναι να κατασκευαστεί ένα νέο κτήριο για να φιλοξενήσει τις ανάγκες του Μουσικού Γυμνασίου και ο δεύτερος στόχος αφορά την δημιουργία ενός εκθεσιακού κέντρου στον χώρο της Agrex.