Στο Κάτω Χωριό το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

2:47 μ.μ. - Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2024
02:01 μ.μ. - Σάβ, 27/47/2024
Image: Στο Κάτω Χωριό το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Στο πλαίσιο του διαθεματικού σχεδίου δράσης «Γνωριμία και επαφή με τα χωριά του δήμου#

Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ιεράπετρας επισκέφτηκε το Κάτω Χωριό στο πλαίσιο του διαθεματικού σχεδίου δράσης «Γνωριμία και επαφή με τα χωριά του δήμου και ανίχνευση των δυνατοτήτων πρόσβασης, μετακίνησης και επικοινωνίας των κατοίκων εντός του χωριού αλλά και με την πόλη», σχέδιο δράσης που υλοποιείται την τρέχουσα σχολική χρονιά και είναι ενταγμένο στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ECOMOBILITY. 

Αρχικά, περπατήσαμε στο χωριό και παρατηρήσαμε την προσβασιμότητα και τον φωτισμό ενώ παράλληλα ακούσαμε πληροφορίες από το μέλος του συλλόγου κό Τομαδάκη Γιώργο, ο οποίος μας συνόδεψε στη βόλτα μας. Στη συνέχεια, κατευθυνθήκαμε στον ζεστό και φιλόξενο χώρο του συλλόγου, όπου μας υποδέχτηκε ο πρόεδρος του συλλόγου κος Αντώνης Ελευθεράκης, και ένα ακόμα μέλος του συλλόγου, ο κος Γιάννης Χαμηλός. Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με το παρελθόν και το παρόν του χωριού, τα χαρακτηριστικά των κατοίκων του και για θέματα προσβασιμότητας, κινητικότητας και μετακίνησης από και προς την Ιεράπετρα. Η βραδιά έκλεισε σε ταβέρνα στην πλατεία του χωριού όπου όλοι μαζί, μαθητές-καθηγητές-μέλη του συλλόγου, έγιναν μια παρέα και συνέχισαν τη συζήτηση σε πολύ ευχάριστο κλίμα. 

Ευχαριστούμε θερμά τον Προοδευτικό Σύλλογο Κεντριού για την αποδοχή της πρόσκλησης να επισκεφτούμε το χωριό τους καθώς επίσης για τη φιλοξενία και το κέρασμα που μας επιφύλαξαν.