Τέλος οι παρατάσεις για τα POS - Έρχονται πρόστιμα

11:11 π.μ. - Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024
11:03 π.μ. - Παρ, 29/11/2024
Image: Τέλος οι παρατάσεις για τα POS - Έρχονται πρόστιμα

Υποχρεωτικά από τη Δευτέρα σε σειρά κλάδων που αριθμούν 110.000 επαγγελματίες. Εγκατάσταση του IRIS ως 30/6. Που κινούνται τα πρόστιμα και πώς μπορούν να μειωθούν

Αντιμέτωποι με πρόστιμο 1.500 ευρώ έρχονται από τη Δευτέρα δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι εντάσσονται στη λίστα των 35 νέων κλάδων όπου επεκτάθηκε η υποχρεωτική χρήση POS.

Πρόκειται για πωλητές σε υπαίθριες λαϊκές αγορές, περίπτερα, ψιλικατζίδικα, ταξί, ασφαλιστικές και διαφημιστικές εταιρείες, θέατρα, σινεμά και ευρύτερα υπηρεσίες θεάματος με την πλήρη λίστα να αριθμεί 110.000 επαγγελματίες.

Η πραγματική δεξαμενή των υπόχρεων σήμερα υπολογίζεται πως περιορίζεται σε λιγότερους από 50.000, καθώς θα πρέπει να εξαιρεθούν εποχικές επιχειρήσεις οι οποίες έχουν περιθώριο εγκατάστασης και διασύνδεσης POS- ταμειακών έως την έναρξη λειτουργίας τους αλλά και χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες όπως για παράδειγμα οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι, οι οποίοι αν και περιλαμβάνονται στη λίστα δεν πραγματοποιούν λιανικές πωλήσεις.

anatolh.com