ΤΟΕΒ Ιεράπετρας: Αυστηρή εφαρμογή του κανονισμού άρδευσης - Αναλυτικά οι χρεώσεις σε περίπτωση υπέρβασης κατανάλωσης

11:06 π.μ. - Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024
11:04 π.μ. - Δευ, 29/06/2024
Image: ΤΟΕΒ Ιεράπετρας: Αυστηρή εφαρμογή του κανονισμού άρδευσης - Αναλυτικά οι χρεώσεις σε περίπτωση υπέρβασης κατανάλωσης

Δείτε αναλυτικά

Λόγω της λειψυδρίας για το έτος 2024 θα εφαρμοστεί αυστηρά ο Κανονισμός Άρδευσης ο οποίος προβλέπει τις  εξής χρεώσεις στις υπερβάσεις των δικαιούμενων κυβικών νερού:

1 . H υπέρβαση σε ποσοστό μέχρι το 50% επι της δικαιούμενης ποσότητας νερού θα χρεώνεται το διπλάσιο της συμβατικής τιμής (δηλαδή 0,50€)

2 . Πέρα του 50% η υπέρβαση θα χρεώνεται επι το πενταπλάσιο της συμβατικής τιμής (δηλαδή 1,25€)

3 . Σε υπέρβαση στο διπλάσιο της δικαιούμενης ποσότητας θα αφαιρείται το υδρόμετρο ανεξαρτήτου χρονικής περιόδου και είδους καλλιέργειας.

    Παρακαλούνται οι καταναλωτές να μην υπερβαίνουν τα δικαιούμενα κυβικά 700 κυβικά ανά στρέμμα για τα θερμοκήπια και 8 κυβικά ανά δέντρο ελιάς.

   Να κάνουν σωστή διαχείριση του νερού και να εφαρμόζουν τα προληπτικά μέτρα της Διεύθυνση Υδάτων Κρήτης για την λειψυδρία.

   Τα προληπτικά μέτρα μοιράστηκαν με πρωτοβουλία του ΤΟΕΒ με φυλλάδιο  σε όλα τα γεωπονικά καταστήματα ,τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και

    δημοπρατήρια  της περιοχής μας.

    Στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης   (Ημερήσια Υδρολογικά Δεδομένα Υδρολογικού σταθμού Μπραμιανών) :

https://data.apdkritis.gov.gr/el/dataset/υδρολογικά-δεδομένα-υδρολογικού-σταθμού-φράγμα-μπραμιανών

αναρτώνται καθημερινά οι μετρήσεις στάθμης και χωρητικότητας του Φράγματος

Ιεράπετρα 29-4-2024                                                                           

Με εκτίμηση

Δ/της ΤΟΕΒ  Ιεράπετρας

Μυλωνάκης Ελευθ.