Ξεκίνησε η λειτουργία της μονάδας αιμοκάθαρσης στην Ιεράπετρα

10:57 π.μ. - Τρίτη, 23 Απριλίου 2024
10:04 π.μ. - Τρί, 23/57/2024
Image: Ξεκίνησε η λειτουργία της μονάδας αιμοκάθαρσης στην Ιεράπετρα

Από την Δευτέρα 22.04 βρίσκεται σε λειτουργία η μονάδα αιμοκάθαρσης "mesogeios+" στην Ιεράπετρα, όπως έκανε γνωστό στον Ηχώ 99,8 ο Σταύρος Σταυρακάκης, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών

Στον Ηχώ 99,8 μίλησε ο Σταύρος Σταυρακάκης, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών, για την έναρξη της λειτουργίας της μονάδας αιμοκάθαρσης στην Ιεράπετρα. Όλοι οι ασθενείς έκαναν χθες 22/4 την πρώτη τους αιμοκάθαρση, με τα πράγματα να πηγαίνουν πολύ καλά, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Σταυρακάκης. Αυτή τη στιγμή, η μονάδα εξυπηρετεί 35 άτομα μόνο από την Ιεράπετρα, ωστόσο εκτιμάται ότι ο αριθμός θα αυξηθεί καθώς υπάρχουν αιμοκαθαιρόμενοι από τη Σητεία και κάποιοι που προς το παρόν παρέμειναν στον Άγιο Νικόλαο λόγω ανάγκης νοσοκομειακής περίθαλψης. Προς το παρόν, οι γιατροί έρχονται εκ περιτροπής από την κλινική Mesogeios του Ηρακλείου αλλά πάντα υπάρχει νεφρολόγος. Η εταιρία έχει προχωρήσει σε ανακοίνωση με την οποία αναζητά γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Κλείνοντας, ο κ. Σταυρακάκης εξέφρασε την χαρά του καθώς όπως είπε, μετά από πέντε μήνες τεράστιας ταλαιπωρίας για του αιμοκαθαιρόμενους, η έναρξη λειτουργίας της μονάδας αποτελεί ευχάριστη εξέλιξη τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειές τους.