Αφορμές για συναντήσεις στη Λαϊκή Δανειστική Βιβλιοθήκη του Σταυροχωρίου

8:10 π.μ. - Τρίτη, 23 Απριλίου 2024
08:04 π.μ. - Τρί, 23/10/2024
Image: Αφορμές για συναντήσεις στη Λαϊκή Δανειστική Βιβλιοθήκη του Σταυροχωρίου

Θερμές ευχαριστίες στον κύριο Λάκουρα για τη φιλοξενία του σχολείου μας στη Βιβλιοθήκη του Σταυροχωρίου

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Κουτσουρά εκφράζουν θερμές ευχαριστίες στον κύριο Γ. Λάκουρα (υπεύθυνο βιβλιοθήκης του Σταυροχωρίου) για τη φιλοξενία των μαθητών του σχολείου του Γυμνασίου Κουτσουρά στη βιβλιοθήκη και για τα εφόδια που τους έδωσε κατά την επίσκεψή τους σε αυτήν.

Κατά το τρέχον σχολικό έτος, το Γυμνάσιο Κουτσουρά με υπεύθυνους καθηγητές τον κ. Νικόλαο Παγώνη, την κ. Μαντώ Αναστασίου και την κ. Νεκταρία Κωστάκη πραγματοποιούν ένα σχολικό πρόγραμμα με τίτλο: «Με Λόγο- Μελωδική Φωνή: Αφορμές για Συναντήσεις στη Βιβλιοθήκη του Σταυροχωρίου». Με αφορμή το αφιέρωμα που θα γίνει στο σχολείο για τον Νίκο Γκάτσο και το έργο του, πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας στο Σταυροχώρι.

hxonews

Αρχικά, έγινε η υποδοχή των μαθητών της Α’ Τάξης από τον κ. Λάκουρα. Με την σειρά τους, οι μαθητές  έκαναν δώρο στη βιβλιοθήκη μια κατασκευή που είχαν φτιάξει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, η οποία φιλοτεχνήθηκε με την εποπτεία της κυρίας Μεσίγκου και του κυρίου Παγώνη. Αφού ξεναγήθηκαν ανά ομάδες στη βιβλιοθήκη και γνώρισαν τις συλλογές αλλά και τα εκθέματά της, πραγματοποιήθηκαν κάποιες δραστηριότητες σε αίθουσα της βιβλιοθήκης. Οι μαθητές γνώρισαν την εργογραφία και τη μουσική του Νίκου Γκάτσου, είδαν τους δίσκους βινυλίου και τα αφιερώματα στις εφημερίδες της εποχής με σκοπό να γνωρίσουν την εποχή αυτή και έκαναν κάποιες δραστηριότητες. Πιο συγκεκριμένα, αντέγραψαν ποιήματα και φράσεις από τις εφημερίδες της εποχής που τους έκαναν εντύπωση, έβαλαν τους στίχους από το «Χάρτινο το Φεγγαράκι» στη σωστή σειρά και τέλος, πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός Χαϊκού (ιαπωνικής ποίησης). Τα βραβεία των νικητών θα δοθούν στο χώρο του σχολείου. Έπειτα, οι μαθητές μας περιηγήθηκαν στο Σταυροχώρι, όπου γνώρισαν τον οικισμό και την ιστορία του. 

hxonews

Εκφράζονται ακόμα μια φορά θερμές ευχαριστίες στον κύριο Λάκουρα για τη φιλοξενία του σχολείου μας στη Βιβλιοθήκη του Σταυροχωρίου αλλά και στους συνοδούς καθηγητές, κ. Παγώνη- κ. Αναστασίου- κ. Μεσίγκου, γιατί χωρίς την πολύτιμη βοήθειά τους δεν θα είχε πραγματοποιηθεί αυτή η επίσκεψη.

hxonews

Η διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Κουτσουρά

hxonews
hxonews
hxonews