Ευχαριστήριο του ΣΔΕ Ιεράπετρας στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μύρτους

9:26 π.μ. - Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
09:04 π.μ. - Πέμ, 25/26/2024
Image: Ευχαριστήριο του ΣΔΕ Ιεράπετρας στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μύρτους

Την Τρίτη 23 Απριλίου, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ιεράπετρας επισκέφτηκε το Μύρτος, πραγματοποιώντας τη δέκατη εξωτερική δράση του στο πλαίσιο του διαθεματικού σχεδίου δράσης

Την Τρίτη 23 Απριλίου, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ιεράπετρας επισκέφτηκε το Μύρτος, πραγματοποιώντας τη δέκατη εξωτερική δράση του στο πλαίσιο του διαθεματικού σχεδίου δράσης «Γνωριμία και επαφή με τα χωριά του δήμου και ανίχνευση των δυνατοτήτων πρόσβασης, μετακίνησης και επικοινωνίας των κατοίκων εντός του χωριού αλλά και με την πόλη», σχέδιο δράσης που υλοποιείται την τρέχουσα σχολική χρονιά και είναι ενταγμένο στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ECOMOBILITY.

Αρχικά, όλοι μαζί, καθηγητές και εκπαιδευόμενοι, θαυμάσαμε την ιστορική και με μνημειακή αξία γέφυρα του Κρυοποτάμου, κατασκευασμένη το 1884, μοναδική για την αισθητική της. Στη συνέχεια περπατήσαμε στο χωριό και καταλήξαμε στη βιβλιοθήκη «Εμμανουήλ Δασκαλάκης» οπου μας υποδέχτηκαν ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κος Μιχάλης Παπαγεωργίου και τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής της βιβλιοθήκης κος Παύλος Δασκαλάκης, κα Πόπη Νεραντζάκη και κος Πηγιάκης Βαγγέλης. Εκεί, εξελίχθηκε μια πολύ ωραία και ενδιαφέρουσα συζήτηση για θέματα μετακίνησης, προσβασιμότητας και κινητικότητας, και επιπλέον ακούσαμε πολλές πληροφορίες για τη δημιουργία του χωριού, την πορεία του στον χρόνο αλλά και τη σύγχρονη εικόνα.

Ευχαριστούμε θερμά τους προαναφερθέντες για την αποδοχή της πρότασής μας να επισκεφθούμε το χωριό τους και να τους συναντήσουμε. Τους ευχόμαστε καλή ευόδωση στις προσπάθειες για πολιτιστικές, κοινωνικές και αθλητικές δράσεις που ετοιμάζουν!

Ο σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ιεράπετρας