Νέα ερωτήματα Λιοντάκη μετά την απαντητική επιστολή του Διευθυντή του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας

12:40 μ.μ. - Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024
12:04 μ.μ. - Τετ, 24/40/2024
Image: Νέα ερωτήματα Λιοντάκη μετά την απαντητική επιστολή του Διευθυντή του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας

Τι θα γίνει το αποθεματικό του ΤΟΕΒ σε περίπτωση Ενιαίας Διαχείρισης Υδάτων;

O Γιάννης Λιοντάκης, πρώην Διευθυντής του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας μίλησε στον Ηχώ 99,8 σχολιάζοντας την απαντητική επιστολή του νυν Διευθυντή του ΤΟΕΒ κ. Μυλωνάκη τονίζοντας ότι σκοπός του δεν είναι να πάρει ο ίδιος κάποια θέση ισχύος αλλά να γίνεται σωστή ενημέρωση των πολιτών.

Όπως είπε, η απάντηση του κ. Μυλωνάκη όχι μόνο δεν είναι ξεκάθαρη αλλά είναι και παραπλανητική καθώς στρέφεται σε άλλα θέματα και όχι σε αυτά που του ζητήθηκε να απαντήσει. Ένα από αυτά είναι η ενημέρωση για εφαρμογή διπλογραφικού συστήματος στον ΤΟΕΒ καθώς και η ανάθεση του ελέγχου των οικονομικών σε ορκωτό λογιστή, κάτι που κατά τη γνώμη του κ. Λιοντάκη δεν είναι απαραίτητο, καθώς υπάρχει αρμόδια υπηρεσία για αυτή τη δουλειά. Όσων αφορά το προσωπικό, είπε ότι ο κάθε ΤΟΕΒ είναι αυτόνομος οργανισμός οπότε δε μπορούν οι υπάλληλοι να μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών ΤΟΕΒ.

Σχετικά με την αύξηση της τιμής του νερού το 2021, ανέφερε ότι υπήρξε η υπόσχεση απέναντι στους πολίτες ότι με την μείωση της τιμής του ρεύματος θα υπάρξει και αντίστοιχη μείωση της τιμής του νερού, κάτι που δεν έγινε και οι περαιτέρω υποσχέσεις που δόθηκαν δε μπορούν να υλοποιηθούν. Όσων αφορά την τιμή της κιλοβατώρας, που σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Μυλωνάκης είναι υψηλή, ο κ. Λιοντάκης σχολίασε ότι η τιμή δεν είναι αυτή που πληρώνει ο ΤΟΕΒ καθώς υπάρχει σχετική επιδότηση. Συνέχισε αναφέροντας την έλλειψη ανταποδοτικών έργων, και πιο συγκεκριμένα δρόμων από μεριάς ΤΟΕΒ την ώρα που οι πολίτες πληρώνουν το αντίστοιχο ποσό των 0,03 λεπτών. Τέλος, ζητάει να υπάρξει μια απάντηση και ενημέρωση για την ποσότητα του νερού που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο φράγμα.

Κλείνοντας, ζήτησε την λίστα των αντιπροσώπων της Γενικής Συνέλευσης ώστε να γίνει σύγκλιση αυτής, να ενημερωθεί και να πάρει θέση τόσο για την τιμή του νερού όσο και για τα αποθεματικά, τα οποία βρίσκονται υπό τη σκιά της κατάργησης των ΤΟΕΒ ενόψει της Ενιαίας Διαχείρισης Υδάτων.