Το ΚΚΕ για τις δηλώσεις του διοικητή του Νοσοκομείου Νεάπολης για την ανέγερση του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας

9:26 π.μ. - Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024
09:04 π.μ. - Παρ, 19/26/2024
Image: Το ΚΚΕ για τις δηλώσεις του διοικητή του Νοσοκομείου Νεάπολης για την ανέγερση του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας

Το ΚΚΕ καλεί το λαό του Λασιθίου να εντείνει τον οργανωμένο αγώνα του για άμεση εκκίνηση των διαδικασιών για την ανέγερση του Κέντρου Αποκατάστασης

Ο αναπληρωτής διοικητής στο νοσοκομείο της Νεάπολης και πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λασιθίου της ΝΔ έσπευσε προχτές, να ευχαριστήσει την κυβέρνησή του, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το ότι με το άρθρο 39 του Ν. 5102/2024, αποφασίστηκαν ειδικοί όροι δόμησης στο οικόπεδο εντός του οποίου θα γίνει η ανέγερση του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας, στη Νεάπολη.

Μνήμη χρυσόψαρου επιδεικνύει βέβαια ο εκλεκτός της κυβέρνησης «διοικητής» και στέλεχος της ΝΔ, αφού στις 9/2/2022 ο ίδιος έλεγε ότι “το θέμα θα λυθεί εντός ολίγων μηνών και η δημοπράτηση θα γίνει εντός του 2022”.

Αναρωτιόμαστε για τι ακριβώς το διορισμένο κυβερνητικό στέλεχος εκφράζει «πλήρη ικανοποίηση»; Επειδή χρειάστηκαν, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, περισσότερο από δύο χρόνια αντί “.. ολίγων μηνών ..” για να περάσει από τη Βουλή μια τροπολογία προκειμένου να προχωρήσει η έκδοση της οικοδομικής άδειας του Κέντρου Αποκατάστασης;

Αντί να απολογούνται τόσο ως διοίκηση όσο και ως κυβερνητικά στελέχη και να ζητούν συγγνώμη για την τεράστια καθυστέρηση εκφράζουν αναμεταξύ τους ξεδιάντροπα ευχαριστίες ικανοποίησης! Το σχόλιό μας: Ντρέπεται και η ντροπή!

Οι καθυστερήσεις αυτές των 24 χρόνων από την αρχική ανακοίνωση το 2000 ως και σήμερα, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων που έχουν μεσολαβήσει, έχουν ανυπολόγιστες συνέπειες στην υγεία και το εισόδημα του λασιθιώτικου και του κρητικού λαού, αφού αντικειμενικά ευνοούνται τα δύο ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης που λειτουργούν στο νησί (ένα στο Ηράκλειο και ένα στα Χανιά), την ίδια στιγμή που κανένα δημόσιο Κέντρο Αποκατάστασης δεν λειτουργεί το ίδιο διάστημα σε ολόκληρη τη Κρήτη.

Όλοι μαζί ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ ευθύνονται για την πολιτική που μετατρέπει την υγεία από κοινωνικό αγαθό σε ένα πανάκριβο εμπόρευμα και τον ασθενή σε πελάτη, όπως επιτάσσει η στρατηγική της ΕΕ και τα «θέλω» των επιχειρηματικών ομίλων, που όλοι μαζί υπηρετούν διαχρονικά!

Το ΚΚΕ καλεί το λαό του Λασιθίου να εντείνει τον οργανωμένο αγώνα του για άμεση εκκίνηση των διαδικασιών για την ανέγερση του Κέντρου Αποκατάστασης, την πλήρη στελέχωση όλων των νοσοκομείων και ΚΥ του νομού, με χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να παλέψει ώστε άμεσα να ικανοποιήσει η κυβέρνηση τα δίκαια αιτήματα των μαζικών φορέων και των χιλιάδων διαδηλωτών του νομού.

Αυτή η βάρβαρη πολιτική τους, να πάρει αποφασιστική απάντηση στον καθημερινό αγώνα και στις Ευρωεκλογές στις 9 Ιούνη με ακόμα ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό.