Πεπόνης: Άνοιξαν τεφτέρια στα super market - Με δόσεις αγοράζουν τα τρόφιμα οι Έλληνες

11:17 π.μ. - Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024
11:04 π.μ. - Τετ, 17/17/2024
Image: Πεπόνης: Άνοιξαν τεφτέρια στα super market - Με δόσεις αγοράζουν τα τρόφιμα οι Έλληνες

Ημέρα απεργίας σήμερα με κεντρικό σύνθημα "Η ακρίβεια στο Θεό, οι μισθοί στα τάρταρα"

Με αφορμή την σημερινή γενική απεργία ο Μανώλης Πεπόνης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου, μίλησε στον Ηχώ 99,8 για την ακρίβεια που είναι στα ύψη και του μισθούς που είναι στα τάρταρα.

Όπως είπε, κάποια supermarket έχουν αρχίσει και δέχονται δόσεις για τα ψώνια. Οι τιμές σε όλα τα καταναλωτικά προϊόντα έχουν φτάσει στα ύψη με την κυβέρνηση όχι μόνο να μην κάνει καμία προσπάθεια να ελέγξει αυτή την απληστία κερδών αλλά δίνει την εντύπωση ότι δεν θέλει να ελέγξει την ακρίβεια.

Ταυτόχρονα δε γίνεται καμία προσπάθεια αύξησης των μισθών. Υπήρξε αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 60 ευρώ. Ωστόσο η αύξηση του κατώτατου μισθού καλύπτει μόνο 550.000 εργαζομένους, τα υπόλοιπα 2.000.000 εργαζομένων δεν καλύπτονται. Δεν παίρνουν αύξηση επειδή παίρνει ο κατώτατος μισθός λόγω της κατάρρευσης ων συλλογικών συμβάσεων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι μισθοί να είναι καθηλωμένοι, πετσοκομμένοι και η ακρίβεια να είναι δίπλα μας και να μην μπορούμε να κάνουμε το παραμικρό. Δεν είναι μόνο η ακρίβεια στα supermarket αλλά σε όλες τις υπηρεσίες, όπως η υγεία και η παιδεία που σύμφωνα με το σύνταγμα θα έπρεπε να είναι δωρεάν.

Το πλεόνασμα που είχαμε το 1ο τρίμηνο αποτυπώνεται από δύο πυλώνες, την φορολογία και τις δημόσιες υπηρεσίες. Τα δημόσια έργα πληρώνονται από το ταμείο ανάκαμψης χωρίς να γνωρίζουμε που πάνε τα κέρδη από ιδιωτικές επενδύσεις.

Ο κ. Πεπόνης δήλωσε, ότι φτάσαμε το 2024 να δουλεύουμε για να επιβιώσουμε χωρίς να μπορούμε να απολαύσουμε τη ζωή και καλεί όλο τον κόσμο σε όλο το Λασίθι, να κατέβει στις πλατείες σήμερα 17/4 στις 10.30. Γιατί όπως είπε, κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος.