Αρχαία αντικείμενα βρέθηκαν σε τζιπ του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου - Έρευνες από την Αστυνομία

11:47 π.μ. - Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2024
11:01 π.μ. - Τετ, 31/47/2024
Image: Αρχαία αντικείμενα βρέθηκαν σε τζιπ του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου - Έρευνες από την Αστυνομία

Mία γυναίκα υπάλληλος του Δήμου ανακάλυψε σε ντουλάπι του οχήματος ορισμένα μικρά αρχαία αντικείμενα και ειδοποίησε άμεσα την Αστυνομία

Μια περίεργη υπόθεση εκτυλίσσεται από το περασμένο Σάββατο στο Οροπέδιο Λασιθίου, μετά από τον εντοπισμό από γυναίκα υπάλληλο του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου αρχαίων αντικειμένων μέσα σε τζιπ που ανήκει στον Δήμο Οροπεδίου!

Άμεσα οι υπάλληλοι του Δήμου ειδοποίησαν την Αστυνομία, καθώς αντιλήφθηκαν ότι πρόκειται για αρχαία αντικείμενα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δύο υφαντικά βάρη (πήλινα στοιχεία αρχαίου αργαλειού), κάποια άλλα πήλινα αντικείμενα και ένα λίθινο θραύσμα, αγνώστου ταυτότητας. Τα αντικείμενα παραδόθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Οροπεδίου Λασιθίου. Τα δύο υφαντικά βάρη και ορισμένα άλλα κομμάτια έχουν ήδη παραδοθεί στην Εφορία Αρχαιοτήτων. Με την παράδοσή τους, η Αστυνομία προβλέπεται να ζητήσει από την Εφορία Αρχαιοτήτων Λασιθίου την εκτίμηση της αξίας τους, ώστε στη συνέχεια να διαβαθμίσει και την κατηγορία στον άτομο που τοποθέτησε τα συγκεκριμένα αρχαία αντικείμενα μέσα στο όχημα του Δήμου Οροπεδίου.

Μέχρι και το βράδυ της Τρίτης η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, που χειρίζεται την υπόθεση, δεν είχε προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες που να αφορούν πρόσωπα, αφού είναι σε εξέλιξη η συλλογή στοιχείων και πληροφοριών, που συνδέονται με το γεγονός.

neakriti.gr