Βιαννιτάκης: Σε θετική κατεύθυνση η τροπολογία για τους αλλοδαπούς εργάτες γης

11:41 π.μ. - Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2023
11:12 π.μ. - Δευ, 18/41/2023
Image: Βιαννιτάκης: Σε θετική κατεύθυνση η τροπολογία  για τους αλλοδαπούς εργάτες γης

Ο γραμματέας του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας στον Ηχώ 99,8

Σύμφωνα με τροπολογία του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δημήτρη Καιρίδη, προβλέπετε πως, μετανάστες τρίτων χωρών που διέμεναν μέχρι 30 Νοεμβρίου του 2023 χωρίς άδεια στην Ελλάδα, εδώ και τρία χρόνια, πλέον έχουν το δικαίωμα να τους χορηγηθεί νόμιμη άδειας διαμονής από την Γραμματεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Πιο συγκεκριμένα όσοι έχουν μπει παράνομα έως 30.11.23 και έχουν 3 αντί για 7 έτη αποκτούν ειδική άδεια διαμονής τόσο αυτοί όσο και οι οικογένειες τους. Άρα μειώνονται οι προϋποθέσεις κατά 4 έτη.

Ήταν ένα πάγιο αίτημα που ικανοποιείται, είπε ο γραμματέας του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Μιχάλης Βιαννιτάκης. Προσθέτοντας ότι ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει κάποια στιγμή, ειδικά τώρα, ώστε να μείνουν στη χώρα μας οι λίγοι εργάτες γης που έχουν απομείνει. Οι οποίοι μάλιστα γνωρίζουν τη δουλειά, έχουν αποκτήσει κάποια εμπειρία αυτά τα τρία χρόνια και αυτό είναι θετικό. Επίσης έπρεπε να γίνει για φορολογικούς λόγους. Διευκρινίζεται δε πως για την κατάθεση του φακέλου απαιτείται να υπάρχει ενεργή σύμβαση εργασίας με εργοδότη. Μέχρι τώρα «πίσω» από τον φάκελο ήταν μόνο ο μετανάστης, πλέον όμως είναι και ο εργοδότης. Διευκρινίζεται ότι η ρύθμιση δεν αφορά όσους έρθουν τώρα ή ήρθαν το 2022. Αφορά όσους είναι στη χώρα 3 χρόνια, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βιαννιτάκης.

Καλώντας στη συνέχεια τους παραγωγούς να παραβρεθούν στη σημερινή εκδήλωση που θα γίνει στο Bic Κρήτης στην Ιεράπετρα για την εξέλιξη της εμφάνισης του επιβλαβούς οργανισμού καραντίνας Spodoptera frugiperda σε καλλιέργειες στην Κρήτης.