Ευρωεκλογές 2024: Ο Γιάννης Κουράκης για την υποψηφιότητά του στις ευρωεκλογές

10:16 π.μ. - Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024
10:04 π.μ. - Δευ, 15/16/2024
Image: Ευρωεκλογές 2024: Ο Γιάννης Κουράκης για την υποψηφιότητά του στις ευρωεκλογές

Κομβικού χαρακτήρα οι Ευρωεκλογές για τις δημοκρατικές αξίες

Ο Γιάννης Κουράκης, υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μίλησε στον Ηχώ 99,8 για το διακύβευμα των εκλογών της 9ης Ιουνίου.

Ξεκίνησε μιλώντας για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, αναφέροντας ότι τα προβλήματα σε όλα τα κράτη μέλη μπορεί να είναι κοινά αλλά το μέγεθος και οι αντοχές της κάθε χώρας είναι διαφορετικές. Η Ελληνική αγροτική οικονομία αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα και πρέπει να ενισχυθεί με πόρους, καθώς όπως είπε, αποτελεί την ατμομηχανή της χώρας και έχει τεράστιες δυνατότητες .

Στη συνέχεια, μίλησε για τις πολιτικές οι οποίες εφαρμόζονται από την Ε.Ε και οι οποίες ανοίγουν το δρόμο για την ακροδεξιά. Τόνισε την ανάγκη να προστατευθεί το δημοκρατικό τόξο και οι δημοκρατικές αξίες. Η συμμετοχή των πολιτών σημαίνει δύναμη και είναι πολύ σημαντική σε αυτό το σημείο.

Τέλος, αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό λέγοντας ότι πρέπει να υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών και σωστές πολιτικές. Η Ελλάδα είναι το σύνορο της Ευρώπης και πρέπει να προστατευθεί με Ευρωπαϊκά κονδύλια και όχι από το Ελληνικό ΑΕΠ.