Φ. Περακάκη: Στόχος η δομή για κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά στην Ιεράπετρα

11:41 π.μ. - Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2024
11:03 π.μ. - Παρ, 08/41/2024
Image: Φ. Περακάκη: Στόχος η δομή για κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά στην Ιεράπετρα

Η κ. Περακάκη, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Καλλιτεχνικών Δραστηριοτήτων, μίλησε στον Ηχώ 99,8 με αφορμή την ημέρα της γυναίκας

Η ίδια, ως γυναίκα αντιδήμαρχος, ανέφερε πως δεν είναι εύκολο να κατέχουν οι γυναίκες τόσες ταυτότητες (εργαζόμενη, μητέρα, σύζυγος, γιαγιά) και ταυτόχρονα να ανταποκρίνονται επαρκώς σε όλους αυτούς τους ρόλους. Για την ίδια είπε πως μπορεί να πηγαίνει σπίτι το μεσημέρι από την εργασία της αλλά η σκέψη της είναι στα ζητήματα των συμπολιτών μας και στην εξεύρεση λύσεων. Εκτός αυτού, το τηλέφωνό της συνεχίζει να χτυπάει μέχρι αργά για ευαίσθητα ζητήματα που αφορούν συνδημότες μας. Ωστόσο η κ. Περακάκη βρίσκει ευχαρίστηση στο να προσπαθεί να βρει λύση σε προβλήματα των συνανθρώπων μας.

Αναφορικά με τους στόχους που έχει ως αντιδήμαρχος, επισήμανε πως πρώτα οφείλουν να ολοκληρωθούν τα ανολοκλήρωτα έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής και στην συνέχεια σκοπεύει να δημιουργήσει μια δομή για τις κακοποιημένες γυναίκες και γενικότερα για τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει παρόμοια δομή στον νομό Λασιθίου ενώ σε ολόκληρη την Κρήτη υπάρχουν μόνο 2 δομές. Στόχος αυτών των δομών δεν είναι μόνο να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση βίαιων περιστατικών αλλά και να προλάβουν καταστάσεις βίας.

Κλείνοντας, η κ. Περακάκη προσκάλεσε όλους τους πολίτες σήμερα στις 19:00 στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, όπου θα λάβει μέρος μια εκδήλωση σχετικά με τον πολύτιμο ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία.