Η απάντηση του Δήμου για την κατάσταση του γηπέδου στο Κάτω Χωριό και οι συστάσεις στους δημοσιογράφους

6:41 μ.μ. - Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024
06:04 μ.μ. - Δευ, 15/41/2024
Image: Η απάντηση του Δήμου για την κατάσταση του γηπέδου στο Κάτω Χωριό και οι συστάσεις στους δημοσιογράφους

Αναλυτικά η απάντηση

Σε απάντηση δημοσιευμάτων αναφορικά με το προπονητήριο στο Κάτω Χωριό, θα θέλαμε αρχικά να συστήσουμε στους “δημοσιογράφους” πριν από την αναδημοσίευση ή ανάρτηση ανακριβών, μη επαληθευμένων ειδήσεων που αφορούν το Δήμο Ιεράπετρας, καλό είναι να ενημερώνονται κάθε φορά από την εκάστοτε αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου.

hxonews

Για την αποκατάσταση της αλήθειας ενημερώνουμε τους Δημότες τα εξής:

Αρχικά το έργο δεν έχει παραληφθεί από το Δήμο Ιεράπετρας και υπεύθυνος για τη συντήρηση του χλοοτάπητα είναι ο εργολάβος.

Η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου επικουρικά και καθαρά από ενδιαφέρον και αγωνία για τη σωστή εξέλιξη του έργου, φροντίζει και παρακολουθεί την πορεία του. Η άρδευση γίνεται κανονικά και ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το τριήμερο πριν τη δυσφημιστική ανάρτηση καταναλώθηκαν περίπου 160 κ.μ. νερό.

Ο χλοοτάπητας παρουσιάζει επιφανειακή ξήρανση και αναμένεται σύντομα να επανέλθει χωρίς καμία περαιτέρω παρέμβαση. Το πρόβλημα που προέκυψε οφείλεται κατά κύριο λόγο στους βόρειους θερμούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή και δεν επιτρέπουν στο νερό να κατανεμηθεί ομοιόμορφα. Για την αντιμετώπιση του παραπάνω προβλήματος η τεχνική Υπηρεσία του Δήμου σε συνεργασία με τον εργολάβο θα προβεί σε εργασίες τοποθέτησης αντιανεμικών διχτυών και φύτευσης δένδρων που θα λειτουργήσουν προστατευτικά, προκειμένου να επιτευχθεί η ομοιόμορφη και αποτελεσματικότερη άρδευση του χλοοτάπητα.

Το χώρο επισκέφθηκαν σήμερα οι αντιδήμαρχοι, Τεχνικών Υπηρεσιών Μάνος Τζώρτζης και Αθλητισμού Γιώργος Χατζάκης με την Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Πρασίνου Δρ Μαρία Βασαρμιδάκη.