Μετεολάτρες: Στα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή η θερμοκρασία αυτή την εβδομάδα

10:25 π.μ. - Δευτέρα, 8 Απριλίου 2024
10:04 π.μ. - Δευ, 08/25/2024
Image: Μετεολάτρες: Στα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή η θερμοκρασία αυτή την εβδομάδα

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού της Ιεράπετρας για αυτή την εβδομάδα από τον Γιάννη Αϊβαλιωτάκη και τους Μετεολάτρες

Επανέρχεται σταδιακά η θερμοκρασία στα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή, σύμφωνα με τον Γιάννη Αϊβαλιωτάκη από τους Μετεολάτρες.

Λίγο πιο ψυχρή θα είναι η νέα εβδομάδα λόγω της διατήρησης των βόρειων ανέμων. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Δευτέρα 8/4 ο καιρός θα είναι άστατος, με νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ και κατά τόπους 6 με 7 σε περιοχές όπως τα Φέρμα, το Κουτσουνάρι και ο Περιστεράς. Ίσως έχουμε κάποιες ψιχάλες βροχής λόγω των ανέμων και πιθανότητα μικρής μπόρας προς τον Κουτσουρά. Η υγρασία θα είναι 50-70%.

Την Τρίτη 9/4 υπάρχει μικρή πιθανότητα βροχής τα ξημερώματα. Πολύ ηλιοφάνεια, με παροδικές συννεφιές καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς κελσίου, οι άνεμοι θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι προς το απόγευμα και η υγρασία θα είναι 50-70%.

Ηλιοφάνεια με παροδικές συννεφιές θα έχουμε την Τετάρτη 10/4. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς κελσίου. Θα υπάρξει μείωση των μποφόρ των βόρειων ανέμων, με μικρή αλλαγή σε νοτιάδες το μεσημέρι και επαναφορά των βοριάδων το απόγευμα. Η υγρασία θα είναι 50-70%. Μεγάλη αύξηση στη γύρη της ελιάς.

Την Πέμπτη 11/4 θα έχουμε ξανά ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι χαμηλής έντασης, θα πνέουν νότιοι τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με μεταβολή σε βόρειους τις βραδινές ώρες. Η υγρασία θα είναι 40-70% και τα επίπεδα γύρης της ελιάς θα είναι και πάλι ανεβασμένα.

Ο κ. Αϊβαλιωτάκης αναφέρθηκε σε μία μακροπρόθεσμη πρόβλεψη για τις 15 και 16/4, σύμφωνα με την οποία, περιμένουμε μια ψυχρή μάζα αέρα που θα εισχωρήσει στον Ελλαδικό χώρο από τα βόρεια και θα φέρει λίγες συννεφιές και μια μικρή αστάθεια η οποία θα επηρεάσει τη θερμοκρασία. Οι αστάθειες που βλέπουν, είπε, φαίνεται να συνεχίζουν, και ίσως αυτό φέρει κάποιες βροχές. Υπάρχουν επίσης κάποιες ενδείξεις στα μετεωρολογικά μοντέλα που δείχνουν ότι το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι τόσο θερμό. Για όλα αυτά ωστόσο θα μας ενημερώσει με μεγαλύτερη σιγουριά στο μέλλον.

Τέλος, μίλησε για την φωτιά, κάνοντας παράκληση στους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί με τις εξωτερικές εργασίες και να μην ανάψουν καμία φωτιά τις επόμενες δύο μέρες.

-

  Facebook: Μετεολάτρες / website: meteolatres.gr (προς το παρόν υπό κατασκευή)