Πενιχρή η επιδότηση λιπασμάτων για τους παραγωγούς

11:58 π.μ. - Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2022
11:12 π.μ. - Τρί, 27/58/2022
Image: Πενιχρή η επιδότηση  λιπασμάτων για τους παραγωγούς

Όποιος έχει πρόβλημα με την ενίσχυση λιπασμάτων και το μεταφορικό ισοδύναμο ας επικοινωνεί με τον αγροτικό σύλλογο προτρέπει τους παραγωγούς ο γραμματέας Μ. Βιαννιτάκης

Κατατέθηκαν τα χρήματα για την επιδότηση λιπασμάτων , ως ένα μέτρο ενίσχυσης της κυβέρνησης προς τον πρωτογενή τομέα.

Ο γραμματέας του ενιαίου αγροτικού συλλόγου Ιεράπετρας κ. Μιχάλης Βιαννιτάκης ανέφερε σε δηλώσεις του στον Ηχώ 99,8 ότι οι δικαιούχοι έλαβαν ένα ποσό που αντιστοιχεί λίγο πάνω από το 10% στα ποσά που είχαν δηλωθεί. Δεν έχουν δεχθεί ως σύλλογος κάποια παράπονα για μειωμένα ποσά σε σχέση με αυτά που ανέμεναν οι δικαιούχοι. Σε κάθε περίπτωση τα ποσά που δόθηκαν ήταν μια οικονομική ενίσχυση ωστόσο δεν ανταποκρίνεται στα αυξημένα έξοδα του παραγωγού, όπως τόνισε.

Σε ότι αφορά στο μεταφορικό ισοδύναμο και εδώ δεν είχαν κάποιες αναφορές ή παράπονα για μη καταβολή ή για καταβολή μειωμένων ποσών. Το θέμα που προέκυψε με το μεταφορικό ισοδύναμο, ήταν η επίπονη διαδικασία που έπρεπε να ακολουθηθεί και η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε για την καταβολή των χρημάτων που αφορούν την περίοδο του 2021. Όλο αυτό το διάστημα γίνονταν συνεχείς επικοινωνίες και ασκήθηκαν πιέσεις προς τα συναρμόδια υπουργεία. Κυρίως προς το Υπουργείο Ανάπτυξης που ήταν αρμόδιο να πιστώσει τα ποσά για να μπορέσει στη συνέχεια το Υπουργείο Ναυτιλίας να προχωρήσει στις πληρωμές, εξήγησε ο κ. Βιαννιτάκης.

Καλώντας όποιον παραγωγό, συνεταιρισμό ή άλλο δικαιούχο που αντιμετωπίζει το οποιοδήποτε πρόβλημα, να επικοινωνεί με τον σύλλογο.