Στο "τραπέζι" το ενδεχόμενο δημιουργίας Δομών Υποδοχής Μεταναστών στην Κρήτη

11:03 π.μ. - Τρίτη, 2 Απριλίου 2024
11:04 π.μ. - Τρί, 02/03/2024
Image: Στο "τραπέζι" το ενδεχόμενο δημιουργίας Δομών Υποδοχής Μεταναστών στην Κρήτη

Διαδοχικές κλειστές συναντήσεις στην Περιφέρεια Κρήτης με τον Υπουργό Δημήτρη Καιρίδη

Ένα οξύ και δισεπίλυτο πρόβλημα είναι αυτό των αυξημένων μεταναστευτικών ροών προς την Γαύδο και τα νότια της Κρήτης, με τον Υπουργό Δημήτρη Καιριδή να ενημερώνεται εκτενώς από χθες, για όλες τις πτυχές του ζητήματος.

Μπορεί ο ίδιος να "ποντάρει" πολύ στην συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου ωστόσο οι εικόνες που πολλές φορές έχουμε αντικρίσει, με ταλαιπωρημένους μετανάστες να περιμένουν σε πάρκινγκ και άλλους ακατάλληλους χώρους, απλώνοντας τα λιγοστά υπάρχοντά τους μέχρι να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες ταυτοποίησης και επαπροώθησης, αποδεικνύουν περίτρανα ότι είναι πολλά τα ζητήματα διαχείρισης που αναδεικνύονται.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, το κλίμα στη συνάντηση του Δημήτρη Καιρίδη με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, βουλευτές, δημάρχους και εκπροσώπους της ΕΛ.ΑΣ. τείνει προς τη δημιουργία Δομών Υποδοχής Προσφύγων και Μεταναστών - σε πληθυντικό αριθμό πιθανότατα - καθώς η αγωνία τοποθετείται μπροστά στο ενδεχόμενο μεγάλων αφίξεων.

hxonews

Τα ερωτήματα που γεννώνται γύρω από αυτό το σενάριο είναι φυσικά πολλά και εύλογα: πόσες θα είναι οι δομές που θα χρειαστούν, που θα χωροθετηθούν σε βορά και νότο, ενώ στόχος θα είναι η παραμονή τους να μην υπερβαίνει τις τέσσερις ημέρες.

Το ερώτημα πάντως που βάζουν κάποιοι είναι αν θα πρέπει να δημιουργηθούν στο νότο προκειμένου να γίνεται εκεί η καταγραφή και ταυτοποίηση τους ή αν θα προτιμηθεί να γίνει στο βορρά με ότι αυτό σημαίνει για ζητήματα Ασφάλειας και Δημόσιας Υγείας.

hxonews

cretalive.gr