Θεσσαλονίκη: Δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού σε γηροκομείο

1:58 μ.μ. - Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2021
01:08 μ.μ. - Παρ, 27/58/2021
Image: Θεσσαλονίκη: Δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού σε γηροκομείο

Υγειονομικός συναγερμός σήμανε σε κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκη

Υγειονομικός συναγερμός σήμανε σε κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκη, καθώς, σύμφωνα με το GRTimes.gr, εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα κορονοϊού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τουλάχιστον 30 άνθρωποι εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό, ύστερα από τεστ που ξεκίνησαν να διενεργούνται από τις 18 Αυγούστου.

Aπό την ιχνηλάτηση που είναι σε εξέλιξη έχουν προκύψει, μέχρι στιγμής, περίπου 50 στενές επαφές.

Οι περισσότεροι που νοσούν είναι άνω των 70 ετών ενώ ανάμεσά τους υπάρχει και ένας εργαζόμενος νοσηλευτής. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους και έχουν ήπια συμπτώματα, ενώ τόσο το προσωπικό όσο και οι άνθρωποι που διαμένουν στην δομή είναι εμβολιασμένοι. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα μέτρα που τηρούνται όλο αυτό το διάστημα κατά της διασποράς του κορονοϊού είναι ιδιαιτέρα αυστηρά και ως εκ τούτου παραμένει άγνωστο πως έγινε η διασπορά στο γηροκομείο που εδρεύει στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων, με το οποίο επικοινώνησε το GRTimes.gr, αναμένεται σήμερα νέος έλεγχος από τον ΕΟΔΥ, ο οποίος ήταν να γίνει χθες και αναβλήθηκε, προκειμένου να διαπιστώσουν ποια είναι η κατάσταση. Εκ μέρους της διοίκησης κατέστη σαφές πως τόσο το προσωπικό όσο και οι άνθρωποι που διαμένουν στο γηροκομείο είναι πλήρως εμβολιασμένοι και ως εκ τούτου η κατάσταση δεν είναι ανησυχητική.

tvxs.gr