Α. Μαμαντόπουλος: Ας βοηθήσουμε όλοι να γεμίσουν οι τσάντες της χριστουγεννιάτικης χαράς

11:40 π.μ. - Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017
11:12 π.μ. - Πέμ, 21/40/2017
Image: Α. Μαμαντόπουλος: Ας βοηθήσουμε όλοι να γεμίσουν οι τσάντες της χριστουγεννιάτικης χαράς

Γέμισαν οι πρώτες 50 και η προσπάθεια του ΠΤΕΕΣ Ιεράπετρας για 300 Τσάντες συνεχίζεται

Ξεκίνησε η διανομή της Τσάντας της Χριστουγεννιάτικης χαράς που θα διανεμηθεί σε οικογένειες που έχουν ανάγκη. Πρόκειται για μια πανδημοτική προσπάθεια που καθιερώθηκε σαν θεσμός από το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας, για να μην υπάρξουν στον τόπο μας άνθρωποι που θα στερηθούν τις μέρες των εορτών τα στοιχειώδη είδη διατροφής, δηλώνει στον Ηχώ fm 99,8  ο πρόεδρος κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος Η καταγραφή έγινε σε συνεργασία  με τις Ενορίες, τις Κοινωνικές Υπηρεσίες, τον Σύλλογο Πολυτέκνων Ιεράπετρας και τον Σύλλογο με Αναπηρίες.  Μέχρι τώρα έχουν καταφέρει να γεμίσου 50 Τσάντες της Χαράς ωστόσο όμως χρειάζονται ακόμη αρκετές για να καλυφθούν οι ανάγκες 300 συνολικά οικογενειών. Η προσπάθεια συγκέντρωσης τροφίμων συνεχίζονται και καλούμε τον κόσμο να ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα , ανέφερε ο κ. Μαμαντόπουλος στέλνοντας τις ευχές του για Καλή χρονιά  με υγεία και αγάπη.
 
Ο  κατάλογος των ειδών που πρέπει να περιέχουν οι τσάντες που θα ετοιμάσετε μπορούν να περιέχουν τα παρακάτω είδη . (Μπορείτε αν θέλετε να τοποθετήσετε στην τσάντα φάκελο με τις δικές σας ευχές, χωρίς όμως να έχετε τη δυνατότητα να γνωρίζετε σε ποια οικογένεια θα διατεθεί):
 
Α)  2 κιλά κρέας (υπάρχουν καταψύκτες για την φύλαξη έως την ημέρα της διανομής)
 
Β)  2 κιλά ρύζι
 
Γ)  2 κιλά ζάχαρη
 
Δ)  1 κιλό φασόλια
 
Ε)  2 κιλά αλεύρι
 
ΣΤ) 2 φακελάκια καφέ
 
Ζ)  5 κουτιά γάλα εβαπορέ
 
Η) 4 πακέτα μακαρόνια
 
Θ) Ένα παιγνίδι προαιρετικά. (Η τοποθέτηση παιγνιδιού στην τσάντα υποδεικνύει την επιθυμία σας να διατεθεί η τσάντα σε οικογένεια με παιδιά).
 
Επίσης, κατά την επιθυμία σας, μπορείτε να φέρετε κάποια τα παραπάνω είδη, ή μόνο κρέας ή ολόκληρη τσάντα.
 
Οι τσάντες μπορούν να παραλαμβάνονται καθημερινά στο οίκημα του Ερυθρού Σταυρού ώρες γραφείου ή  μετά από τηλεφώνημα σας στο 28420 – 25466, οπότε Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού θα περνάνε από τον τόπο εργασίας σας για την παραλαβή.  
 
 
 
Ακολουθεί συνένετυξη κ. Μαμαντόπουλου: