Απώλειες στην τοπική οικονομία από τους περιορισμούς στη Χρυσή παρά τα αισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό στην Ιεράπετρα το 2023

11:23 π.μ. - Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023
11:02 π.μ. - Πέμ, 16/23/2023
Image: Απώλειες στην τοπική οικονομία από τους περιορισμούς στη Χρυσή  παρά τα αισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό στην Ιεράπετρα το 2023

Ο Γιώργος Χατζάκης μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και ΝΑ Κρήτης μιλά στον Ηχώ 99,8

Με αισιοδοξία οι ξενοδόχοι της Ιεράπετρας προσβλέπουν σε μια καλή τουριστική σαιζόν που φαίνεται ότι θα χαρακτηριστεί από κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Ο κ. Γιώργος Χατζάκης μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και ΝΑ Κρήτης μιλά στον Ηχώ 99,8 εκτιμώντας ότι σύμφωνα με τις κρατήσεις πάμε σε μια καλή χρονιά, δεν θα βουλιάξουμε, αλλά θα πάμε σε μια καλή τουριστική σαιζόν. Που αναμένεται να ξεκινήσει από μέσα του Απρίλη έως και τα μέσα Νοεμβρίου. Αναφορικά με την έλλειψη εργαζομένων, ένα πρόβλημα που παρουσιάστηκε πέρυσι, αναμένεται να παρουσιαστεί και φέτος όχι όμως τόσο οξυμένο.

Όσο για την τοπική σύμβαση εργασίας δεν είναι κάτι αναγκαίο, δεδομένου ότι τα ξενοδοχεία καλύπτονται από την πανελλήνια κλαδική σύμβαση που προβλέπει για φέτος 5,5% αύξηση και επιπλέον 5% από 1/1/2024.

Σε σχέση με τη νήσο Χρυσή ο κ. Χατζάκης είπε ότι πέρυσι έτσι όπως λειτούργησε το νησί είχε ως συνέπεια να καταγραφεί μια μεγάλη απώλεια στην τοπική οικονομία καθώς "χάθηκαν" σε μεγάλο βαθμό οι μεμονωμένοι επισκέπτες που έρχονταν για λίγες ημέρες στην Ιεράπετρα επιθυμώντας να επισκεφθούν και τη νήσο Χρυσή. Εάν ισχύσουν και φέτος οι περιορισμοί, ο κόσμος αυτός θα λείψει και φέτος από την πόλη. Η παρουσία αυτών των τουριστών στην περιοχή δίνει ζωή στην πόλη και μια οικονομική ανάσα σε εστιατόρια, καφετέριες, στα εμπορικά και τουριστικά μαγαζιά, που θα λείψει, τόνισε μεταξύ άλλων.