Άρθρο-παρέμβαση του Μ. Καλαϊτζάκη για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

12:23 μ.μ. - Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2023
12:10 μ.μ. - Κυρ, 29/23/2023
Image: Άρθρο-παρέμβαση του Μ. Καλαϊτζάκη για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ο Μανώλης Καλαϊτζάκης είναι Δικηγόρος-Πρώην υποψήφιος βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ

   Οι πρόσφατες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν αφήνουν κανένα προοδευτικό πολίτη αδιάφορο.

Πριν καλά - καλά περάσει ένας μήνας από την ημέρα που χιλιάδες μέλη ψηφίσαμε υπέρ της ανανέωσης, της αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας και της ενεργής συμμετοχής στη λήψη των αποφάσεων, κάποιοι συστηματικά και οργανωμένα υπονομεύουν την όποια προσπάθεια ανασυγκρότησης, βαφτίζοντας την υπονόμευση κριτική: Είναι αυτοί που ενώ έχουν παραβιάσει το πνεύμα και το γράμμα όλων των διατάξεων του καταστατικού, επικαλούνται το... καταστατικό. Την ίδια στιγμή που βρίζουν και συκοφαντούν τον νέο Πρόεδρο ενάντια σε κάθε λογική καταστατικού οιουδήποτε κόμματος, δεν διστάζουν να παρουσιάζονται τιμητές του καταστατικού. Άραγε σε ποιό κόμμα νεοεκλεγείς πρόεδρος θα χαρακτηριζόταν από στέλεχος του κόμματός του «φυτευτός», «εκπρόσωπος οικονομικών συμφερόντων και διαπλοκής» λίγες μόλις μέρες από την εκλογή του -και μάλιστα από τη βάση με συντριπτική πλειοψηφία- και δεν θα έθετε αυτομάτως εαυτόν εκτός κόμματος;

Σε ποιό κόμμα η διαγραφή του στελέχους αυτού δεν θα αποτελούσε μια τυπική διαδικασία διαγραφής του από το αρμόδιο όργανο, ακόμα και αν ο Πρόεδρος του κόμματος δεν τη ζητούσε; Σε ποιό κόμμα στέλεχος που αναγγέλλει την ίδρυση νέου κόμματος δεν θα διαγραφόταν με συνοπτικές και τυπικές διαδικασίες; Κατηγορούν τον νέο Πρόεδρο για θέσεις έξω από τα πλαίσια της Αριστεράς.

Οι ίδιοι δεν ήταν αυτοί που αρνήθηκαν το κάλεσμά του να αναλάβουν τους επιμέρους τομείς, ως τομεάρχες για να βοηθήσουν στην παραγωγή πολιτικής του κόμματος στην οικονομία, υγεία, εκπαίδευση κλπ κάνοντας «λευκή απεργία», και στη συνέχεια αντί να θέσουν τις όποιες διαφωνίες τους στα όργανα του κόμματος,  περιφέρονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς, κατηγορώντας με ανοίκειες εκφράσεις τόσο το νυν Πρόεδρο, όσο και τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και τα χιλιάδες μέλη που συμμετείχαν στις εσωκομματικές εκλογές, γελοιοποιώντας με αυτό τον τρόπο το κόμμα τους, τη θέληση των μελών του αλλά κυρίως τους εαυτούς τους, σε αντίθεση με οιοδήποτε καταστατικό οιουδήποτε κόμματος αλλά και την πολιτική ηθική; 

       Η παραπομπή τους στην επιτροπή δεοντολογίας όπως καταστατικά και θεσμικά προβλέπεται, δεν έγινε επειδή εξέφρασαν διαφορετική πολιτική άποψη όπως προσπαθούν να περάσουν κάποιοι, άλλα γιατί κατηγόρησαν τον Πρόεδρο ότι είναι υποχείριο οικονομικών συμφερόντων, γιατί οργανώνουν τη δημιουργία νέου κόμματος με όνομα και στοχοθεσία, γιατί χρησιμοποίησαν ρητορική για υπόγειους μηχανισμούς που είχαμε μέχρι τώρα δει να χρησιμοποιεί μόνο η Νέα Δημοκρατία. Επιπλέον, δεν συνάδει με την Αριστερά που θέλει να αλλάξει τον κόσμο, με την Αριστερά που πιστεύει ότι ο κάθε άνθρωπος μπορεί να αλλάξει, να αρνούμαστε σε κάποιον την δυνατότητα να αναθεωρεί τις απόψεις του, μόνο και μόνο επειδή αυτός λέγεται Κασσελάκης. 

Είναι οι ίδιοι που επιθυμούν να περιορίσουν την απεύθυνση του κόμματος στα στενά πλαίσια της ριζοσπαστικής αριστεράς, όταν έχουμε ομόφωνα αποφασίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι ένα κόμμα που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες από τη ριζοσπαστική αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο!

       Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. συνεχίζει να δίνει τη  μάχη ενάντια στην δεξιά και την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που με την πολιτική της οδηγεί όλο και περισσότερα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας στο φάσμα της φτωχοποίησης. Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τον ενωμένο και ανανεωμένο ΣΥΡΙΖΑ από το να δώσει με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα, με πρωταγωνιστές τα μέλη του, τους προοδευτικούς πολίτες και όλες τις κοινωνικές δυνάμεις που επιδιώκουν το τέλος της αντικοινωνικής πολιτικής Μητσοτάκη. Που επιδιώκουν την μεγάλη πολιτική αλλαγή! 

Μανώλης Καλαϊτζάκης

Δικηγόρος

Πρώην υποψήφιος βουλευτής Λασιθίου 

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.