ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για κορωνοϊό: Αναστολή στα προγράμματα για κατάρτιση νέων γεωργών

8:02 π.μ. - Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020
08:03 π.μ. - Τετ, 11/02/2020
Image: ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για κορωνοϊό: Αναστολή στα προγράμματα για κατάρτιση νέων γεωργών

Την αναστολή των προγραμμάτων κατάρτισης των νέων γεωργών αποφάσισε ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κλειστές θα παραμείνουν οι έξι επαγγελματικές σχολές (ΕΠΑΣ) και τα οικοτροφεία του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Η απόφαση πάρθηκε «στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση για τη αποφυγή της διάδοσης του SARS-CoV-2 κορωνοϊου στη χώρα, και αφορούν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα».

Τονίζεται ότι «νεότερες ανακοινώσεις σχετικά με την συνέχιση της εκπαιδευτικής λειτουργίας θα υπάρξουν αναλόγως των επισήμων ενημερώσεων των υγειονομικών αρχών της χώρας, κεντρικών ή τοπικών».

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργείας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, και θα έχει άμεση εφαρμογή προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του κοροναϊού στη χώρα.

Η απόφαση έχει ισχύ δεκατεσσάρων ημερών, και αφορά τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια, ενώ όπως είπε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τα μέτρο είναι προληπτικό και έχει ως κύριο στόχο να μειωθεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα.

dikaiologitika.gr