Έτσι θα είναι το Open Mall στην Ιεράπετρα

11:45 π.μ. - Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018
11:11 π.μ. - Τρί, 27/45/2018
Image: Έτσι θα είναι το Open Mall στην Ιεράπετρα

Με 1,5 εκατομμύρια ευρώ θα χρηματοδοτηθεί ο δήμος για φωτιστικά, ηλιακά παγκάκια, ποδηλατοστάσια

Η ένταξη σε πρόγραμμα για τη δημιουργία Open Mall στη Ιεράπετρα και η σύναψη μνημονίου συνεργασίας  με τον Εμπορικό Σύλλογο Ιεράπετρας θα συζητηθεί στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας  την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου. Ο αντιδήμαρχος κ. Μάνος Λουτσέτης μίλησε στον Ηχώ 99,8 για το θέμα λέγοντας ότι  γίνονται οι ενέργειες προκειμένου ο δήμος να ενταχθεί στο πρόγραμμα. Στο σχεδιασμό περιλαμβάνονται οι οδοί  Λασθένους,  Κόρακα, Δημοκρατίας, Εθνικής Αντιστάσεως , πλατεία Κανουπάκη, κεντρική πλατεία, Κουντουριώτη, Κοθρή. Είναι θα λέγαμε μια κυκλική διαδρομή. Για την έγκριση ένταξης στο πρόγραμμα θα πρέπει να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις π.χ.  θα πρέπει να διασφαλιστεί μια ποσόστωση των καταστημάτων που συμμετέχουν, να υπάρχει πεζόδρομος όπου δραστηριοποιούνται εμπορικά καταστήματα κ.α. Για να γίνουν αυτά θα πρέπει να υπάρχει η συνεργασία με τον εμπορικό σύλλογο Ιεράπετρας. Σε ότι αφορά τον Δήμο μέσω του προγράμματος θα μπορούν να αναπτυχθούν έργα ή δράσεις που έχουν να κάνουν με πεζοδρομήσεις σε σημεία που τώρα δεν υπάρχουν, ποδηλατοστάσια, extra  φωτισμός, ηλιακά παγκάκια κ.α. Σε ότι αφορά τα καταστήματα που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθούν με ένα ποσό περίπου 2.000 ευρώ που θα αξιοποιηθούν με βάση και τις προτάσεις  που θα προκύψουν μέσα από τον εμπορικό σύλλογο. 
 
Τα θέματα που θα συζητηθούν σύμφωνα με την πρόσκληση:
 
Έγκριση υποβολής πρότασης χρηματοδότησης στην Πρόσκληση της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και ΤΣ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης με τίτλο «Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου»  (Εισηγητής: Εμμανουήλ Λουτσέτης)
 
Έγκριση του σχεδίου του Μνημονίου Συνεργασίας στην Πρόσκληση της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και ΤΣ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης με τίτλο «Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου»  (Εισηγητής: Εμμανουήλ Λουτσέτης)
 
Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα λόγω ύπαρξης προθεσμίας υποβολής των προτάσεων μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ έως την 30/11/2018.

 
Ακούστε εδώ τον κ. Λουτσέτη: