Γουλιδάκης: Στο στόχαστρο οι ατομικές επιχειρήσεις – Έριξε το γάντι στους οικονομολόγους της Ν.Δ. να πάρουν θέση για τα νέα φορολογικά μέτρα

10:32 π.μ. - Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου 2023
10:11 π.μ. - Τετ, 01/32/2023
Image: Γουλιδάκης: Στο στόχαστρο οι ατομικές επιχειρήσεις – Έριξε το γάντι στους οικονομολόγους της Ν.Δ. να πάρουν θέση για τα νέα φορολογικά μέτρα

Τι είπε για το Τμήμα Φυσικοθεραπείας, την απένταξη των συνοδών έργων Μπραμιανών και τα προβλήματα στην υγεία

Νέες φορολογικές ρυθμίσεις προωθεί η κυβέρνηση που αφορούν τους ελεύθερους επαγγελματίες. Με τις προωθούμενες διατάξεις, θα θεωρείται δεδομένο πως οι ελεύθεροι επαγγελματίες, κατ’ ελάχιστο εξασφαλίζουν από την επαγγελματική τους δραστηριότητα φορολογητέο εισόδημα 10.900 ευρώ το χρόνο, ποσό το οποίο ισοδυναμεί με τον κατώτατο μισθό των 780 ευρώ επί 14. Σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ο κ. Γιάννης Γουλιδάκης, οικονομολόγος, υποστήριξε ότι στο στόχαστρο μπαίνει η ατομική επιχείρηση ενώ εξαιρούνται όσοι έχουν μπλοκάκι και οι αγρότες. Ανέλυσε ενδιαφέροντα οικονομικά φορολογικά στοιχεία και σχολίασε ότι θα πρέπει οικονομικά επιμελητήρια, οικονομολόγοι – στελέχη της Ν.Δ. να τοποθετηθούν ανοιχτά εάν συμφωνούν με αυτά τα μέτρα.

Ο κ. Γουλιδάκης σχολίασε στη συνέχεια την πρόθεση της κυβέρνησης να κλείσει 37 πανεπιστημιακά τμήματα που μπορεί να έχουν ιδρυθεί με ΦΕΚ αλλά δεν λειτούργησαν ποτέ, μεταξύ αυτών και το Τμήμα Φυσικοθεραπείας Ιεράπετρας και το Τμήμα Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Αγίου Νικολάου, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου ΕΛΜΕΠΑ (πρώην ΤΕΙ Κρήτης).

Επίσης τοποθετήθηκε για την απένταξη των συνοδών έργων του Φράγματος Μπραμιανών από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αλλά και για τα προβλήματα στον χώρο της υγείας.