Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου στην ανακοίνωση της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ

12:28 μ.μ. - Τρίτη, 30 Απριλίου 2024
12:04 μ.μ. - Τρί, 30/28/2024
Image: Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου στην ανακοίνωση της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ

Δείτε αναλυτικά

Με «ξαναζεσταμένα» επιχειρήματα κατά του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επανέρχεται στην ανακοίνωση της η Νομαρχιακή Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Λασιθίου, προσβλέποντας στην αναβίωση του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου, επενδύοντας στον διχασμό του προοδευτικού κόσμου. Ούτε λίγο ούτε πολύ, αυτοί που είναι υπεύθυνοι μαζί με την Ν.Δ. για την χρεωκοπία της χώρας και τον ερχομό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, τολμούν σήμερα να κατηγορήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ για ασύντακτη χρεωκοπία! Εάν τα στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ξεχνούν τις φράσεις «λεφτά υπάρχουν» του Γ. Παπανδρέου και «μαζί τα φάγαμε» του Θ. Πάγκαλου, είμαστε εδώ να τους τις θυμίζουμε. Και μαζί να τους θυμίζουμε την λεηλασία των κρατικών ταμείων και των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων την περίοδο της διακυβέρνησης τους.

Τους ενόχλησε τόσο πολύ η αποδοχή του κόσμου στην περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στέφανου Κασσελάκη στο Αιγαίο, σε νησιά που μέχρι τώρα δεν είχε διανοηθεί κανένας πολιτικός αρχηγός να επισκεφτεί, που την βαφτίζουν χλιδάτη κρουαζιέρα. Έχουν πολλούς ανάμεσα τους, από πρώην υπουργούς έως και ευρωβουλευτές που μπορούν να τους εξηγήσουν τί σημαίνει χλιδάτη ζωή, και μάλιστα με χρήματα του ελληνικού λαού, όπως τα σχεδόν 500.000.000 ευρώ που οφείλει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις τράπεζες και τα οποία ξεπληρώνει ο ελληνικός λαός. Αλήθεια, με ποιες εκδουλεύσεις στο τραπεζικό σύστημα σχεδιάζουν να τα εξοφλήσουν;

Αντίθετα με όσα ισχυρίζονται, για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. οι ευρωεκλογές του Ιουνίου είναι κομβικής σημασίας, καθώς θα κρίνουν το μέλλον και την προοπτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα κρίνουν αν θα συνεχίσει να υπάρχει ως πεδίο διεκδίκησης και κατοχύρωσης δημοκρατικών δικαιωμάτων, ελευθεριών και δημοκρατίας. Άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει αποδείξει ότι αγωνίζεται για μια δημοκρατική, κοινωνική, πράσινη Ευρώπη. Την Ευρώπη των λαών και των δικαιωμάτων. Την Ευρώπη της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συνοχής και της ασφάλειας. Την Ευρώπη της εργασίας και της ευημερίας των πολλών. Την Ευρώπη της αναπτυξιακής, περιφερειακής και ψηφιακής σύγκλισης προς όφελος όλων των λαών της. Την Ευρώπη παράγοντα ειρήνης και σταθερότητας στον κόσμο.