Κ. Δερμιτζάκης: Γιατί πρέπει να γυρίσουμε στο εθνικό νόμισμα

9:51 π.μ. - Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017
09:06 π.μ. - Παρ, 23/51/2017
Image: Κ. Δερμιτζάκης: Γιατί πρέπει να γυρίσουμε στο εθνικό νόμισμα

Πολιτική συγκέντρωση - συζήτηση από τη ΛΑΕ σήμερα στις 20.30

Η Λαϊκή Ενότητα Ιεράπετρας οργανώνει σήμερα Παρασκευή και ώρα 20.30 πολιτική συγκέντρωση – Συζήτηση με σύνθημα: “Μπορούμε και χωρίς τα μνημόνια. Υπάρχει εναλλακτική λύση.”
Ομιλητές: Κωστής Δερμιτζάκης πρώην βουλευτής και
Δέσποινα Σπανού μέλος ΠΓ ΛΑΕ.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο παρκάκι δίπλα από το δημαρχείο.
Η Λαϊκή Ενότητα αγωνίζεται για την κατάργηση των μνημονίων και την απελευθέρωση του λαού μας από τον ζυγό των δανειστών. Προτείνει την λύση του Εθνικού νομίσματος ως εργαλείο για να εφαρμοστεί μια άλλη πολιτική προς όφελος του λαού. Διαγραφή του χρέους δημόσιου και ιδιωτικού . Εθνικοποίηση των τραπεζών. Παραγωγική ανασυγκρότηση, ενίσχυση του πρωτογενή και δευτερογενή τομέα της οικονομίας (αγροτική μεταποίηση).
Ο κ. Δερμιτζάκης μίλησε στον ΗΧΩ fm 99,8 καλώντας τον κόσμο να παραβρεθεί , κάνοντας παράλληλα ανάλυση των θέσεων και των απόψεών τους  για το πώς θα μπορούσε η χώρα να οδηγηθεί στην ανάπτυξη χωρίς μνημόνια , υποστηρίζοντας ότι υπάρχει εναλλακτική λύση. Το εθνικό νόμισμα είναι ένα εργαλείο προς μια πραγματική ανάπτυξη, όχι στο ξεπούλημα, του δημόσιου πλούτου και της δημόσιας περιουσίας. Χρειάζεται παράλληλα να γίνουν και άλλες δράσεις  όπως να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες . Να δούμε ξανά τη θέση μας στην Ευρώπη  Βεβαίως  για όλα αυτά καταρχήν θα πρέπει να ενημερωθεί ο λαός.  Ο οποίος όπως φάνηκε και από το  δημοψήφισμα είναι σε θέση να δεχτεί αυτές τις αλλαγές. Μέσα από αυτές τις ανοιχτές συζητήσεις που γίνονται μας δίνεται η δυνατότητα όχι μόνο για  να ασκήσουμε κριτική στην κυβέρνηση, αλλά θέλουμε να καταθέσουμε τις προτάσεις μας και να ακούσουμε τις προτάσεις και τις απόψεις του κόσμου,  τόνισε ανάμεσα σε άλλα.


 
Ακολουθεί συνέντευξη Κ. Δερμιτζάκη: