Κορωνοϊος - Μανουσάκης: Σε καλό επίπεδο ο σχεδιασμός στα Νοσοκομεία του Λασιθίου

11:11 π.μ. - Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020
11:04 π.μ. - Πέμ, 09/11/2020
Image: Κορωνοϊος - Μανουσάκης: Σε καλό επίπεδο ο σχεδιασμός στα Νοσοκομεία του Λασιθίου

Διεκδικούμε ένταξη των νοσηλευτών στα βαρέα και ανθυγιεινά δηλώνει στον Ηχώ 99,8 το μέλος του Δ.Σ. των διασυνδεομένων νοσοκομείων

Σε ετοιμότητα βρίσκονται τα νοσοκομεία του νομού Λασιθίου λόγω κορωνοϊού λαμβάνοντας μέτρα και διαμορφώνοντας χώρους. Μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο κ. Γ. Μανουσάκης μέλος του Δ.Σ. των διασυνδεομένων νοσοκομείων και πρόεδρος εργαζομένων ΕΣΥ Ν. Λασιθίου ανέφερε ότι είμαστε σε ένα καλό επίπεδο και αυτό οφείλεται σε ένα μεγάλο βαθμό στην έγκαιρη λήψη μέτρων, το κλείσιμο σχολείων κλπ και στη συμμόρφωση των πολιτών. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός. Η κρίση κορωνοϊού ήρθε να αναδείξει ότι το σύστημα υγείας είναι σοβαρός πυλώνας για την κοινωνία αλλά και ένας πυλώνας οικονομικής σταθερότητας.

Ως προς τα νοσοκομεία αυτά ενισχυθήκαν με επικουρικό προσωπικό , νοσηλευτικό κυρίως. Επιδίωξη είναι οι προσλήψεις αυτές να γίνουν μόνιμες. Έχουν γίνει κινήσεις για εκπαίδευση του προσωπικού ενώ έχουν συσταθεί και επιτροπές διαχείρισης κορωνοϊου. Υγειονομικό υλικό καταφθάνει σταδιακά με ευθύνη της 7ης ΥΠΕ. Υπάρχει ωστόσο έλλειψη σε ειδικές μάσκες προστασίας κάτι που συμβαίνει παγκόσμιο. Για τα διαγνωστικά τεστ στους γιατρούς και λοιπό προσωπικό υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ. Γενικότερα σε επίπεδο σχεδιασμού υπάρχει μια καλή προετοιμασία, είπε ο κ. Μανουσάκης.

Πρόσθεσε ότι στην ΜΕΘ Αγίου Νικολάου υπήρχαν 6 κρεβάτια και προστέθηκαν ακόμη 2. Επίσης γίνονται διαμορφώσεις στους χώρους του νοσοκομείου πχ χειρουργική και ορθοπεδική ώστε να μπορούν να δεχθούν ύποπτά περιστατική και κρούσματα εφόσον υπάρξουν.

Κλείνοντας είπε ότι ένα από τα βασικά αιτήματα των νοσηλευτών σε δημόσια νοσοκομεία είναι η ασφαλιστική κάλυψη και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά κάτι που μέχρι σήμερα δεν ισχύει ειδικά για όσους έχουν προσληφθεί πριν το 2011.