Μιχελαράκης: Ζητούμενο οι τουρίστες να μείνουν στην Ιεράπετρα και όχι μόνο στη Χρυσή

10:53 π.μ. - Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019
10:02 π.μ. - Δευ, 18/53/2019
Image: Μιχελαράκης: Ζητούμενο οι τουρίστες να μείνουν στην Ιεράπετρα και όχι μόνο στη Χρυσή

Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου και ώρα 17:30 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ιεράπετρας και ο Σύλλογος Καφέ-Εστίασης Ιεράπετρας διοργανώνουν σήμερα Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019 ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ»
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 18:00μ.μ. στην αίθουσα του B.I.C.  (Φιλοθέου Α’ 8 Ιεράπετρα).
Θα μιλήσουν ο Πυραγός κ. Σκουλάς Ιωάννης και ο κ. Χρυσός Αντώνης Μηχανολόγος Μηχανικός για την σχετική νομοθεσία-μελέτη-εφαρμογή-έλεγχος μέσων πυρασφαλείας. 
Ο πρόεδρος του συλλόγου καφέ εστίασης μίλησε στον Ηχώ 99,8 καλώντας καταστηματάρχες, επαγγελματίες και πολίτες να παραβρεθούν και να ενημερωθούν, ώστε να αποκτήσουν γνώση, για το πώς μπορούν να λάβουν προληπτικά μέτρα για την προστασία της επιχείρησής τους αλλά και τι θα πρέπει να πράξουν σε μια δύσκολη στιγμή. 
 
Ο κ. Μιχελαράκης αναφέρθηκε και στην ενημερωτική εσπερίδα με θέμα: «Τουριστική ανάπτυξη και οικονομική ενίσχυση της Ιεράπετρας».
Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου και ώρα 17:30 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου μετά από συνεργασία του  εμπορικού  συλλόγου Ιεράπετρας, του  συλλόγου καφέ – εστίασης Ιεράπετρας και του συλλόγου  επαγγελματοβιοτεχνών Ιεράπετρας. 
Προσκεκλημένος θα είναι ο επιχειρηματίας Αθανάσιος Χηνόπουλος, ο οποίος θα ανακοινώσει εξελίξεις σε σχέση με τις εκδρομές που πραγματοποιούνται στην Νήσο Χρυσή. Ο κ. Μιχελαράκης διευκρίνισε  ότι παραβλέπουν το ότι ο κ. Χηνόπουλος είναι υποψήφιος Δήμαρχος και αυτό που ενδιαφέρει είναι να τεθούν ζητήματα, τα οποία  έχουν να κάνουν με την τουριστική ανάπτυξη της Ιεράπετρας και ο κ. Χηνόπουλος είναι από τους ανθρώπους που ασχολείται με τον τουρισμό  και με τα ημερόπλοια πραγματοποιεί ταξίδια προς τη νήσο Χρυσή. 
Σε λίγο καιρό ξεκινά η νέα τουριστική περίοδος και κρίθηκε χρήσιμο να συζητηθούν διάφορα ζητήματα, με κυριότερο αυτό, του να μένουν οι τουρίστες περισσότερες ώρες στην Ιεράπετρα, είτε πριν  κάνουν το ταξίδι για τη Χρυσή, είτε κατά την επιστροφή από το νησί, με στόχο την τόνωση της τοπικής αγοράς . 
Είναι σύνηθες οι εικόνες με δεκάδες τουρίστες καθημερινά να περνούν από την παραλία της Ιεράπετρας χωρίς να αγοράζουν ένα μαγνητάκι , έναν καφέ, γιατί δεν έχουν τον χρόνο και ΄΄ τρέχουν΄΄ να προλάβουν το καραβάκι ή το λεωφορείο για να αναχωρήσουν. Αυτό θέλουμε να αλλάξει , τόνισε ο κ. Μιχελαράκης.  


Ακολουθεί συνέντευξη κ. Μιχελαράκη: